Sigaraya ÖTV zammı geliyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sigaraya ÖTV zammı geliyor!


Sigara fiyatlarında bazı gruplara Nisan ayında 6 TL zamdan sonra tekrar Mayıs ayında 3 lira daha zam geldi. Haziran ayında sigara fiyatları zamlanmadı. Sigaraya son zamanlarda gelen peş peşe zamların en büyüğü Temmuz’da gelecek.

Sigaranın ÖTV’si kanun gereği Ocak ve Temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar artırılıyor. Bu altı ayda ÜFE yüzde 20’nin altında olmayacak. Sigaranın perakende fiyatları da bu zamla birlikte en ucuz 60 TL’ye çıkacak.

Ekonomik krizin sebep olduğu yüksek enflasyon sonucu 2024 Ocak ayında başlayan zam yağmuru devam ediyor. 5 sigara grubuna Temmuz ayı için zam geldi. Yeni gelen zamma göre 5 gruptaki sigaralara 3 ila 10 TL arasında değişen fiyatlarda zam yapılacak. Yapılacak zam 4 Temmuz’dan itibaren etiketlere yansıyacak.

 

HANGİ SİGARAYA NE KADAR ZAM GELİYOR?

65 TL Winston marka sigaranın fiyatı 6 TL yükselerek 71; Camel Yellow – Brown marka sigaranın 63 TL olan fiyatı da 6 TL zamlanarak 69 TL; 69 TL olan kısa Parliament marka sigara 6 TL zamlanarak 75; Marlbora Touch, 66 TL’den 8 TL zamlanarak 74’ye; 65 TL olan Muratti de 6 TL yükselerek 71 TL olacak.

SİGARAYA NE ZAMMI GELECEK?

Sigara fiyatları, nisan ve mayıs aylarında yapılan zamlarla gündemdeydi. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte sigara fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı bekleniyor. Yasal düzenlemelere göre, sigara üzerindeki ÖTV, ocak ve temmuz aylarında son altı aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. 2024 yılında, bu artışın yaklaşık 10 TL olması bekleniyor.

Güncel sigara fiyatları

 

Sigaraya dev ÖTV zammı geliyor! Sayılı günler kaldı...

 

 

Sigaraya dev ÖTV zammı geliyor! Sayılı günler kaldı...

 

 

Sigaraya dev ÖTV zammı geliyor! Sayılı günler kaldı...

 

 

Sigaraya dev ÖTV zammı geliyor! Sayılı günler kaldı...

 

 

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx