SAĞLIKLI YEMEK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKIDIR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SAĞLIKLI YEMEK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKIDIR


Web Banner

Sağlık çalışanları için üretilen yemeklerde sürekli yabancı cisimler çıkasına çalışanlar ve Türk Sağlık Sen tepki gösterdi.

YABANCI CİSİMLER

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yapmış olduğu açıklamada “Yemeği ölçülü yemek, hazmetmeyi beklemek, yemek ile ilgili bilimsel tavsiyelerdir. Sağlıklı yaşam içinde önemli bir kriterdir. Yemeklerde malzemenin kaliteli olması, çeşitlilik, mevsimine göre gıda tüketme ise sağlık için zarurettir. Fakat Sağlık Bilimler Üniversitesi (SBÜ) Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve hastaneye bağlı faaliyet gösteren İzmit Alikahya yerleşkesinde fedakârca hizmet üreten sağlık çalışanlarımız için verilen yemekler bu zaruretlerin tamamen dışındadır. Bu durum öylesine bir hal almıştır ki hastane bünyesinde görev yapan çalışanlar yemeklerden çıkan yabancı cisimler hakkında defalarca tutanakla bu durumu tespit edilmişlerdir.

MALZEMELER KALİTESİZDİR.

Kurum çalışanları tarafından yapılan tespitler neticesinde çalışanlar idareye resmi başvurular yaparak idarenin gerekli tedbirleri alması ve sorunu ortadan kaldırmasını talep etmelerine rağmen idare sorunu görmezden gelerek yok saymış, sorunu oradan kaldıracak süreci başlatmamıştır. İdare adeta görmedim, duymadım, bilmiyorum pozisyonuna girmiştir. Yemekte kullanılan malzemeler kalitesizdir. İçerisinden salyangoz, böcek, sinek vb. yabancı cisimlerin çıktığı, yine çıkan yemeklerin özensiz ve tatsız olarak servis edildiği ve personelin bu durumdan rahatsız olduğu bilgisi kurumda görev yapan personeller ve sendika üyelerimiz tarafından sendikaya intikal ettirilmiştir.

İNSAN YİYECEK

Ameliyathanelere plastik kaplarda yemek servisi yapılmaktadır. Sıcak yemekten plastik kaplar erimektedir. Bu da personeli rahatsız etmektedir. Bu özensizlik, hijyen konusunda dikkatsizlik nedeniyle sağlık çalışanları açısından ortaya çıkan durum ise insanın nimetle arasını açacak cinsten. Bu yemeği insan yiyecek be vicdansızlar denilecek türdendir. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları yemeklerden çıkan yabancı maddelerin resimlerini çekerek, durumu tutanak ile de imza altına almış ve hastane idaresini bilgilendirmelerine rağmen idare uzun süredir üstüne düşeni bu zamana kadar yapmamış ve bir arpa boyu mesafe kat etmemiştir.

BAŞVURUDA BULUNDUK

İdarenin konuya duyarsız kalmaları sonucu kurumda görev yapan çalışanlar sorunu Türk Sağlık Sen’e intikal ettirerek, sorunun çözümüne katkı sunmasını talep etmiştirler. İdare çalışanların yemekle ilgili soruna kayıtsız ve duyarsız kaldığı için sendika olarak konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğüne 17/01/2023 tarih ve 18 Sayılı yazı ile başvuruda bulunduk. Bu nedenle sorumlu sendikal anlayışımız ve çalışanlara karşı olan sorumluluğumuz gereği Türk Sağlık Sen olarak İl Sağlık Müdürlüğün den olayda sorumlulukları olanlar hakkında, gereğini yapmasını bekliyor ve bu yemek işine el atarak firmanın keyfiyetinden kurtarmasını bekliyoruz.

ÇALIŞANLARININ BEKLENTİSİ NETTİR

Sendika olarak konunun takipçisi olacağız. Bir an önce bu durum düzeltilmelidir. Hastane çalışanlarının beklentisi nettir. Herkes sağlıklı, hijyen kurullarına özen gösterilen, tadı tuzu olan, içerisinden salyangoz, sinek, böcek, yabancı madde çıkmayan yemekler istemektedir. Sağlıklı yemek sağlık çalışanlarının da hakkıdır. İdare bunu teminle yükümlüdür. Bugün burada çalışanların isteğini net bir biçimde ortaya koyuyoruz. Yemek meselesi çalışanların istediği gibi çözülene kadarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Süreci titizlikle takip edeceğiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Sayın Basın, Sayın sağlık çalışanları

Yemek insanın temel ihtiyacıdır. İnsan hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanmış gıdalar ile beslenmelidir. Sağlıklı gıda üretimi tohumdan başlamaktadır. tohumun tarlaya ekilmesi ve tarladan soframıza gelene kadar gecen evrelerde hijyen kurallarına uyulması gereklidir. Uyulmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet vermektedir.

Soframıza gelen yemeği ölçülü yemek, hazmetmeyi beklemek, yemekle ilgili bilimsel tavsiyedir. Yemek yapımında kullanacağımız malzemelerin kaliteli olması, çeşidin çok olması mevsime göre gıda tüketilmesi ise sağlık için zarurettir.

Bu gün burada toplanmamızın nedeni ve kurumda yaşamış olduğumuz hijyenik olmayan yemeklerin içerisinde yabancı madde ve böceklerin çıktığı idarenin ise yaşanan bu duruma sessiz kalması dır. “ Sağlıklı Yemek Sağlık Çalışanlarının Hakkıdır.” Başlıklı basın açıklamasını yapmak üzere sözü Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’e bırakıyorum.

İdare Uyuma Çalışana Sahip Çık.

Sağlıklı Yemek, Sağlık Çalışanın Hakkıdır.

Para Var, Yemek Yok

Sağlıklı yemek, Tek Çare

Gerisi Hikaye

Çalışan Burada, Dönerler Nerede,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Banner
Web Banner