Rus uzman: Koronavirüsün ‘Moskova’ varyantları ortaya çıkmış olabilir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Rus uzman: Koronavirüsün ‘Moskova’ varyantları ortaya çıkmış olabilir

Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’yi geliştiren Gamaleya Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Denis Logunov, başkentte koronavirüsün ‘Moskova’ varyantlarının yayılıyor olabileceğini öngördü.


Web Banner

Devlet ödülleri töreninin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Logunov, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına değinerek, başkentte koronavirüsün ‘Moskova’ varyantlarının yayılıyor olabileceğini ifade etti.

Logunov, “Moskova’da buraya ait Moskova varyantları olabilir” diye konuştu.

Şu anda ‘İngiliz’ ve ‘Hint’ varyantları dahil olmak üzere hastalığın önceden tanımlanmış suşlarını izlemenin önemine dikkat çeken Logunov, “Çok fazla değişime uğrayacak suşu gözden kaçırmamalıyız. Onları ortaya çıkarmalıyız, böylece gereklilik halinde adapte edebiliriz ve gripte olduğu gibi aşının yeni alternatiflerini geliştirebiliriz” dedi ve ekledi:

“Şimdilik böyle bir gereklilik görmüyoruz. Sürekli olarak izliyoruz.”

Şu anda iki mutasyonu bulunan Hindistan varyantının izlenmesinin en önemli olduğunu vurgulayan uzman, söz konusu mutasyonların aşı serumlarının aktivitesini iki-üç kat azalttığının altını çizdi.

Logunov, “Güney Afrika ve İngiltere varyantları ile ilgili aşı suşları geliştirdik, fakat gerekmedi, zira bunlar popülasyonda Hint suşu kadar hızlı yayılmıyor” ifadelerini kullandı.

Web Banner
Web Banner