Prof. Dr. Kemalettin Aydın : ‘Aşıya mutlaka gitmemiz lazım’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Prof. Dr. Kemalettin Aydın : ‘Aşıya mutlaka gitmemiz lazım’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, tam kapanma sürecinden sonra Covid-19 vakalarında yaşanan azalma sürecini ve salgının bundan sonra nasıl şekilleneceğini  anlattı. 


Web Banner

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, yaklaşık bir buçuk yıllık mücadelenin sonunda virüs ile mücadelede en önemli dönemece gelindiğini söyledi.

Prof. Dr. Aydın, toplumun en az yüzde 70’inin aşılanması gerektiğini ve hali hazırda aşılar varken bu aşılara uyum oranının da artması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Aydın, yaptığı değerlendirmede, “Genel bir tam kapanma ile vakaların azalacağını bekliyorduk. 10 binler civarında olacağını o zamanlar tahmin ediyorduk. Bayramdan sonra da 10 binler civarında oldu. Sonraki süre içerisinde de düşüş devam etmesi gerekiyordu etti de. Ama kademeli normalleşme ile her gün yeni normalleşmeler ekliyoruz hayatımıza. Doğal olarak o normalleşmenin etkisiyle hafif bir yükselmenin olması da beklentilerimiz içerisinde. Yani aslında bayramdan sonra 4. dalga olacak diyen arkadaşlarımıza, biz bayramdan sonra böyle bir 4. dalga beklemiyoruz demiştik. Çünkü insanlar gittikleri yerde de izole olacaklar. Ama bayramdan sonra normalleşme ile hafif hafif gelmeler olacaktır” ifadelerini kullandı.

Web Banner
Web Banner