Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu! Kızıldeniz’de ABD savaş gemisine saldırı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu! Kızıldeniz’de ABD savaş gemisine saldırı


Kızıldeniz’de ABD Donanmasına ait USS Carney destroyerine ve çok sayıda ticari gemiye Kızıldeniz’de saldırı düzenlendi. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “USS Carney ve Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz” ifadeleri kullanılarak, saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiğine dair bilgi verilmedi.

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Bahamalar bandıralı adı açıklanmayan bir ticari geminin Yemen’in batı kıyısı açıklarında seyrederken “bir roket tarafından vurulduğunu” bildirerek, “Gemi korsanlık/füze saldırısıyla ilgili yardım çağrıları yapıyordu” ifadelerini kullandı. Ambrey, saldırı bölgesinin civarındaki uluslararası bir donanma birliğinin geminin bulunduğu yere doğru ilerlediğini kaydetti.

Deniz güvenlik kaynakları ise, bir kuru yük gemisine Kızıldeniz’de seyrederken en az iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İngiltere Kraliyet Donanması tarafından yönetilen İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO), daha önce Kızıldeniz’de şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu bildirmiş ancak detay vermemişti.

Öte yandan İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Yemen’deki Husiler, daha önce birçok defa Kızıldeniz’de İsrail’e ait gemileri hedef almıştı.

‘BİR SÜREDİR ORADA GERGİNLİKLER DEVAM EDİYOR’

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, “Çokta detay verilmemiş aslında. Pentagon bu haberlerin farkındayız daha fazla bilgi olduğu sürece paylaşmaya devam edeceğiz gibi bir açıklama yapmış. Bir süredir orada gerginlikler devam ediyor. Hatta bu Amerika’da eleştirilere de sebep olmuştu. Pentagon’a neden daha sert cevap vermiyorsunuz gibi eleştiriler olmuştu. 17 Aralık’tan bu yana bölgede ABD’nin 75 kez saldırıya uğradığı söyleniyor. Özellikle son haftalarda ticari gemilerede saldırılar yoğunlaştı. Son bir saldırıda Somalililer olduğunu söylenmişti. Bir insansız hava aracı düşürüldüğü ve bölgede bazı ticari gemilerin Husiler tarafından saldırıya uğradığı söyleniyor.” ifadelerini kullandı.

‘SON ZAMANLARDA İRAN’IN DA SAVAŞ GENİŞLEYEBİLİR AÇIKLAMASINI HATIRLAYALIM’

Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, “Bölge Husiler’in bölgesi olduğu için ilk değerlendirme onların vurduğu yönünde. Bu saldırının boyutu ne kadar hasar oluştuğuna dair bir bilgi yok. Husilerin yapması muhtemel. Tabi Husi diyince aklımıza İran geliyor. Son zamanlarda İran’ın da savaş genişleyebilir açıklamasını hatırlayalım. İran’ın vekil güçlerine baktığımızda Husiler’i de gördüğümüz bir tablo çıkıyor. Bu bir kamuoyu hazırlanması mı? Bu soruların cevaplarının açıklanması bekleniyor.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGazze’deki savaşta son dakika… İsrail her yeri bombalıyor! Muhacir-6 kadraja girdiHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika… İngiliz gemisi roketle vurulduHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBatı medyasının hayran kaldığı proje! Türkiye yaptı, dikkatler üzerine toplandıHaberi Görüntüle