ÖTEKİLEŞTİRENLERE İNAT SADECE SENDİKACILIK YAPACAĞIZ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖTEKİLEŞTİRENLERE İNAT SADECE SENDİKACILIK YAPACAĞIZ


Web Banner

 

Haftaya,  bir sendikanın aldığı yenilenmiş kararı ile gerçek yüzünün  tekrardan ortaya çıkmasına şahit olduk. Hani derler ya;

“Katranı kaynatsan olur mu şeker…”   Mesele tam da böyle. Çalışanları, düşünceleri, kıyafetleri ve yaşam tarzları üzerinden  ayrıştıran, dillerine pelesenk ettikleri  eski Türkiye  kavramları ile kendisi gibi olmayanları ötekileştiren bu anlayışa sendikacılık denir mi?

 

Biz, Mevlânâ ‘nın pergel metaforunda olduğu gibi, kendi inancımız ve değerlerimiz üzere sabit kadem duran, aynı zamanda çalışanların rengine, diline, cinsiyetine ve inancına bakmaksızın hak ve menfaatleri için mücadele eden bir sendikal  anlayışa sahibiz.  Tam da kurucu Genel Başkanımız Merhûm Akif İnan’ın “İsterse benim inancımın tam zıddı olsun.Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım”  dediği gibi..

 

Biz, kadın çalışanları inançları ve tercihleri gereği kıyafetleri üzerinden etiketlemeyiz. İnsanları, inançları ve yaşam tarzları yüzünden  kategorize etmeyiz. Dün etmedik bugün de etmeyiz. İşimizin aynası elbette yaptıklarımızdır. Dün  kadın çalışanların  hem pantolon giyme hakları için mücadele ettik, hem de inançları gereği örtünme hakları için.. Oysa bugün ortalıkta “sendikayım”  diye dolaşanların sicili için kısacık bir arşiv taraması yeterlidir.

 

Bizi farklı kılan,  emeğin kutsallığının bilincinde,  tüm gücümüzle eğitim çalışanları için mücadele etmektir. Eğitim Bir Sen olarak, tarihimizle de geleceğimiz ile de gurur duyuyoruz. Bugün, eğitim çalışanlarının her kesimine kulak veren, sorunlarını gündeme getiren iradesiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde yaptığımız basın açıklaması bir şeyin altının kalın çizgilerle yeniden çizilmesi gerektiğinin ifadesidir:

 

Eğitim  Bir Sen çalışanların umudu, sorun dili üzerinden değil, çözüm odaklı sendikal anlayışa sahip bir teşkilatın adıdır. Bugüne kadar hangi sorunlar çözüme kavuştuysa sendikamızın kararlı mücadelesi olmuştur.

 

Kariyer Basamaklarının  sınavla olamayacağını, son iki toplu sözleşme önerisinde ortaya koyduğu teklifler ile ortaya koyan Eğitim Bir Sen’imizin  İstanbul Şubeleri olarak,  banka promosyonları, MTSK, İŞKUR- TYP ve diğer sorunlara ilişkin düşüncemizi  de net olarak dün yaptığımız basın açıklamasında ortaya koyduk.

 

Basın açıklamasının spot cümlesi ile son noktayı koyalım:

Bir taraftan atama usulünün sınavlı olduğu şube müdürlüğü için istisnai atama yöntemi 76. maddeyi otobana dönüştüren, öte yandan tüm öğretmenleri sınavla uzman yapmak isteyen bakanlığın düştüğü çelişkiyi ifade etmeye devam edeceğiz.

 

İdris Şekerci

EBS  İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

 

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner