OKULLAR VE GENÇLER KAZANDI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

OKULLAR VE GENÇLER KAZANDI


 

Dün İstanbul’da, Teşkilat Eğitimi Bölge Programı açılışında Ak Parti İBB Başkan adayı Murat KURUM’u, Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi Ödül Töreninde ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ağırladık.

İBB Başkan adayı Murat Kurum; “Söz veriyorum, göreve geldiğimizde okulların temizlik ve güvenlik problemi kalmayacak.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK ise Genç Memur Sen tarafından yürütülen, Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ne destek olmak için kitap, bisiklet ne gerekiyorsa yanınızdayım diyerek projemize destek olacağını söyledi.

İki önemli gelişme. Umarım buradan yeni bir sistem doğacak ve okullara, gençlere önemli hizmetlerin kapısı aralacak.

Bu iki güzel gelişmeyi, Ak Parti’nin seçim vaadleri arasında bulunan, büyük şehirlerde çalışan memurlara kira yardımı veya bizim uzun yıllar gündemde tuttuğumuz şekliyle, büyükşehir tazminatı ile beraber düşündüğümüzde, seçim kampanyası şimdiden verimli geçecek, sonuçları hayırlı olacak dilebiliriz.

Devletin bazı kurumları çok büyük imkanlara sahipken, okulların veli bağışı ile hizmet vermesi ülkemize yakışmayan bir durumdu. Okul idarecilerinin en büyük çilesi ve en zayıf tarafıydı. Bağış yapan veli okulu adeta esir alıyor, tatsız olaylar yaşanıyordu.

Gençlere imkanlar sunmadan, onlara rehberlik etmeden, okuma alışkanlığı kazandırmadan sürekli suçlamak, kuşaklara ayırmak, adeta insandan değil de başka bir canlı türünden bahsediyor gibi konuşmak bizim gençleri hepten kaybetmemiz olacaktır. Bu yüzden Bir Bilenle Bilge Nesil Projesine yapılan destek anlamlı ve kıymetlidir.

İdareciler eğitime daha çok zaman ayıracak, okullar güvenli ve temiz olacak, çocuklarımız okuyacağı kitaplara kavuşacak ve inşallah büyük şehir tazminatı hayata geçecek.

Görüldüğü gibi bizim işimiz sadece konuşmak, ajitasyon yapmak, ona buna saldırmak değil kazanım üretmek, proje geliştirmek ve çözmektir.

Teşekkürler Eğitim Bir Sen, Genç Memur Sen ve teşekkürler Murat Kurum ve Osman Aşkın Bak.

Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri

Talat YAVUZyavuztlt@hotmail.com