‘Okula ulaşamayan çocuk kalmayacak’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Okula ulaşamayan çocuk kalmayacak’


Yurt içindeki 71 bin 818 okul ve yurt dışındaki 91 temsilcikte19 milyon 108 bin 547 öğrenciye eğitim hizmeti ulaştırdıklarını açıklayan Özer, 2023 hedeflerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Ortaöğretimde okullaşma oranı bir yıl gibi kısa sürede yüzde 90’dan yüzde 95,06’ya yükseldi; gelecek yıl yüzde 100’e ulaştırmak için kapsamlı projeye başlıyoruz.Tüm eğitim kademelerinde okul terki riski taşıyan öğrencilerimizin tespitine yönelik erken uyarı ve kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu için de takip sistemi kuracağız. Amacımız tüm çocuklarımızın eğitimle buluşmalarını sürdürülebilir kılmak.”

19 Kasım’da yapılacak Kariyer Sınavıile ilgili öğretmenlerin ilgisinin yüksek olduğuna dikkat çeken Özer, “Şartlarıkarşılayan öğretmenlerimizin yüzde 95’i uzman ve başöğretmenliğe başvurmuş olup eğitime başvuranların da yüzde 99’u eğitimlerini tamamlamıştır. Eğitimlerini tamamlayanlarınyüzde 98’i de sınav başvurularını gerçekleştirmişlerdir” dedi.

Demirören MTAL üst sıralarda

Mesleki eğitime artan ilgiye dikkat çeken Bakan Özer, şunları söyledi: “ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), ASELSAN Konya MTAL,Teknopark İstanbul MTAL,yüzde 1’lik başarı diliminden;İTÜ ve YTÜ MTAL de başarılı öğrencilerin tercihi olmuştur. Bu kurumlara 2022’deaçılan Demirören Medya MTAL de katılmıştır.”