Öğretmeninin, online ders arasında söylediği sözler okulu karıştırdı… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmeninin, online ders arasında söylediği sözler okulu karıştırdı…

Veliler öğretmenler hakkında “tedbiren derslerden alınmasını” isteyerek soruşturma açılmasını talep etti ve savcılığa şikayette bulundu.


İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinde iki öğretmeninin, öğrencileri ve velileri hakkında online ders arasında söylediği iddia edilen sözler okulu karıştırdı.

Veliler öğretmenler hakkında “tedbiren derslerden alınmasını” isteyerek soruşturma açılmasını talep etti ve savcılığa şikayette bulundu.

Olay 3 Kasım 2020’de online ders arasında yaşandı. Öğretmenlerden H.Ş.’nin okulun velileri hakkında ağza alınmayacak küfürler ettiği, “O… ç…”, “P.ç,”, “Eşkıya listesi” vb. sözler sarf ettiği iddia edildi.

Aynı öğretmenin okul aile birliği seçimlerinde aday olan veliler hakkında da küfürlerini sürdürdüğü belirtildi.

İddiaya göre konuşmaların devamında ise öğrencileri devşirmekten bahseden H.Ş., diğer öğretmen arkadaşına da çocukların eksiğiyle ilgili “Tamamlamak ile uğraşma, teknik üstten üstten anlat git,  hepsinin özel hocası var” ifadelerini kullandı.

Diğer öğretmen M. U.’nun ise “benim ilk görevim İngilizce öğretmen değil” diyerek diğer öğretmen arkadaşına destek verdiği ileri sürüldü.

Bu sözlerin online derse yansıması üzerine veliler ayağa kalktı. Tepkilerini okula, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gösteren velilerden bazıları da savcılığa başvurdu.

İki öğretmen hakkında öğrencilerin eğitim hakkını engellemekten 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık da şikayeti değerlendirmek üzere incelemeye aldı.