Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen atama takvimiyle ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor.


Web Banner

Ocak ayının sonlarına yaklaşırken öğretmen adaylarının ve ailelerinin dikkatleri Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamalara daha da yoğunlaşıyor.

Bakanlıktan resmi atama duyurusu ne zaman gelecek?

Branşların kontenjan dağılımları nasıl olacak?

İşte atamayla ilgili son gelişmeler…

Öğretmen atamalarıyla ilgili bekleyiş devam ederken gözler Mahmut Özer’in üzerinden ayrılmıyor. Özer’in son yaptığı açıklamalar tüm adaylarda atama haberinin yaklaştığı izlenimini uyandırdı bununla birlikte atama bekleyen adayların zihninde kontenjan dağılımlarıyla ilgili soru işaretleri oluştu. Özer yaptığı son açıklama da “25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili farkındalık, önleyici, davranış paterni üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimi uygulamaya başladık. Şimdi bu ihtiyaçlar hep rehber öğretmene ihtiyacını da beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında rehber öğretmene ihtiyacın altını çizerek “ Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz.” ifadeleriyle sözlerini bitirdi. Özer’in yaptığı son açıklama adaylarda atama haberi beklentisi oluştururken zihinlerde “acaba?” sorusuna neden oldu.

2022 yılında son yapılan atamadaki kontenjan dağılımı tekerrür mü edecek? Branş dağılımları nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığından atamayla ilgili resmi duyuru ne zaman gelecek? Tüm bu sorularla ilgili yaşanan yeni gelişmelere haberlerimizde yer vermeye devam edeceğiz.

Web Banner
Web Banner