Mükremin Köse’den önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mükremin Köse’den önemli açıklamalar


Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube, şube ve ilçe yönetim kurullarının katılımı ile istişare toplantısı yaptı.

 

Toplantıda  önemli açıklamalarda  bulunan  Şube Başkanı Mükremin KÖSE’nin bahsettiği konuların satır başları şöyle;

 

“ Yıllar içinde sendikal açıdan bir çok ciddi kazanımlar elde ettik. Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için mücadele edeceğiz.

 

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin çözüme kavuşturulması gerekiyor. Öğretmenlerimize seyyanen zam verilmeli ve maaş skalası yeniden gözden geçirilmelidir.

 

4 ve 8 yılı dolan yöneticilerimizin belirsizliği giderilmeli, bu ucube yönetmelikten kurtarılmalıdır. Şube müdürlerinin, okul idarecilerinin ve öğretmenlerimizin özlük hakları iyileştirilmelidir.

 

Öğretmenlik meslek kanunu, bizim için çok önemli bir kazanımdır fakat bu kanunun içeriği genişletilmeli, geniş kitlelere hitap edecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.

 

3600 ek gösterge düzenlenmesinde eksik kalan hususlar tamir edilmelidir.

 

Büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlere büyükşehir tazminatı verilmelidir.

 

Sendikamız ülkesine sevdalı ve iyiliklere karşı vefalı bir teşkilattır. Ülkemizin en güçlü emek hareketi olarak, memleketimizin, ülkemizin derdinde, ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz. Ülkenin mesafe alması lazım. Kargaşaya, karmaşaya, maceraya fırsat vermenin anlamı yoktur.

 

14 Mayıs’ı doğru okuyup, doğru yerde durmaya, 15 Mayıs tevkifatları için gayrete, örgütlülüğümüzü büyütmeye, çalışmaya, gayrete devam ediyoruz.”