Milli eğitim bakanlığı resmen duyurdu ücretsiz dağıtılıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli eğitim bakanlığı resmen duyurdu ücretsiz dağıtılıyor

25 GB aylık internet paketine sahip olan 67 bin 620 tablet bilgisayar, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’da öğrencilere ulaştırılacak.


Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime tablet desteğinde 8’inci faz dağıtımların ayrıntıları şimdiden belli oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 25 GB aylık internet paketine sahip 67 bin 620 tablet bilgisayarın, hafta sonuna kadar, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’daki öğrencilere teslim edilmiş olacak.

Dağıtımın gerçekleştirildiği illerin yöneticileriyle video konferans yöntemi ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitimde fırsat adaleti doğrultusunda öğrencilerin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamayı sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Selçuk, 25 GB aylık internet paketine sahip 67 bin 620 tablet bilgisayarı daha öğrencilere ulaştırdıklarını, “Her çocuğumuzun mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur.

Cihazlara EBA mobil uygulamalarını yükleyen yazılım uzmanlarımızdan bu zor hava koşullarında nakliyesini yapan şoförümüze ve teslimatını gerçekleştiren destek personeline kadar bu sürece emek veren, ter döken herkese yürekten teşekkür ederim.”

Bu yeni fazdaki dağıtıma katkıda bulunan Gaziantep’in Şehitkamil, Nurdağı ve Şahinbey belediyeleri, Muğla’nın Yatağan ve Seydikemer belediyeleri ile Trabzon Belediyesine destekleri için teşekkür eden Bakan Selçuk, daha çok öğrenciye ulaşmak için hep beraber çaba vermeyi sürdüreceklerini bir kez daha söyledi.

Yatılı bölge ortaokullarında okuyan öğrenciler için sipariş verilen tablet bilgisayarların tedarik sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “Yakında hepsi tablet bilgisayarlarını internetleriyle beraber ellerine alacak ve EBA’nın tüm içeriğine rahatça ulaşacaklar.”

İkinci yarıyılla köy okullarında yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildiren Bakan Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti:

“Okullarımız tamamen yüz yüze eğitime geçtiğinde TRT EBA televizyonları ve EBA platformu eğitim süreçlerini desteklemeye devam edecek.

Öğrencilerimizin, bu kanallarla sunduğumuz içeriklerden her daim faydalanmalarını hedefliyoruz. Bu sebeple gereksinimi olan bütün öğrencilerimize ulaşana kadar dağıtımlarımızı devam ettireceğiz.”