Metin Akpınar’dan kızları ile ilgili açıklama geldi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Metin Akpınar’dan kızları ile ilgili açıklama geldi!


Metin Akpınar’ın 1988 yılında yaşadığı ilişkiden evlilik dışı kızı olduğu mahkeme kararıyla kanıtlandı. Duygu Nebioğlu, sanatçının biyolojik babası olduğunu öğrendikten sonra mahkemeye başvurarak, DNA testi yapılmasını istedi. Gizlilik kararı doğrultusunda Akseki Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Nebioğlu’nun, Akpınar’ın kızı olduğu saptandı.

1988 yılında Antalya’da dünyaya gelen Nebioğlu, 1994’te Akseki’de yaşayan öğretmen Özdener Nebioğlu ve Emine Nebioğlu tarafından evlat edinildi. Nebioğlu, Metin Akpınar’ın babası olduğunu 21 yaşındayken öğrendi.

“HAYRANI OLDUĞUM SANATÇI BİYOLOJİK BABAMMIŞ”

Duygu Nebioğlu, mahkeme kararı sonrası “Hayranı olduğum sanatçının biyolojik babam olmasının mutluluğunu ne yazık ki yaşayamadım. Aldığım yetersiz sevgi nedeniyle beni bağırana basmakta zorlandığı için ağır travmalar yaşadım. Şaşkınım, yıllar sonra gelen mutluluk hayatmın ilk günü gibi oldu. Adalet karşında tüm haklarımı koruma altına almış bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

BİR DEĞİL İKİ KIZI VARMIŞ!

Tüm Türkiye bu olayı konuşurken, Duygu Nebioğlu’nun bir de Sevgi adlı ikizi olduğu ortaya çıktı. Özdener Ailesi’nin evlat edindiği ikili, 21 yaşına geldiklerinde annelerinden babalarının metin Akpınar olduğunu öğrendi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan Sevgi Nebioğlu’nun da ikiz kardeşi gibi dava açtığı, üzerinde gizlilik kararı olan bu davada DNA raporlarının uyuştuğu ancak henüz kararın çıkmadığı öğrenildi.

“SEN ANLADIN KARDEŞ”

Duygu Nebioğlu’nun, çocukluk fotoğrafına yer verdiği 15 Ekim 2020 tarihli sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

“VAR BİZİM DE BİR HİKAYEMİZ”

Nebioğlu, bir diğer Instagram gönderisine ise “Var bizim de bir hikayemiz” ifadelerini kullandı.

HAYRANIYDI KIZI OLDU

Duygu Nebioğlu’nun, Haziran 2022’de Metin Akpınar ile bir araya gelerek, sanatçıya kitap imzalatması da dikkat çekti. Babasıyla fotoğrafını yayınlayan Nebioğlu, “İmza mı aldım mutlu oldum. Sahneye adanmış bir ömür” mesajını yazdı.

AKPINAR’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Metin Akpınar, evlilik dışı kızlarıyla ilgili açıklama yaptı. Akpınar, konuya ilişkin “Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm. Ayrıca eşim Göksel Akpınar’ı üzdüğüm için özür diliyorum” dedi.

Metin Akpınar, evlilik dışı kızları Duygu Nebioğlu ve Sevgi Nebioğlu hakkında gazeteci Candaş Tolga Işık’a açıklama yaptı. Akpınar’ın açıklaması şöyle:”Bu duyuru son gelişmeler üzerine sevgili halkıma, sevenlere kızanlara duyurudur. 36 yıl önce Antalya’da bir sanatsal etkinlikte tanıştığım kişiyle sadece bir gecelik beraberliğim oldu. Bu olaydan sonra bir daha ne görüştük ne de haberleştik. 24 yıl sonra, bir gün ikiz kardeşler bana ulaşıp babalarının ben olduğumu söylediler. Elbette çok şaşırdım ve sarsıldım.

Kızlarımdan öğrendiğime göre bir yetiştirme yurdunda kalmışlar, 6 yaşındayken de Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinilmişler. 20 yaşına geldiklerinde ise biyolojik ailelerini bulmak istemişler. Kendilerini ilk tanıdığımdan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim. Hepimiz açısından en sağlıklı şekilde ilişkimizi sürdürmek için karşılıklı çaba sarf ettik. Bu şekilde yolumuz kesiştikten sonra onlara, eşim Göksel ile birlikte elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaya çalıştık. Bunca yıldan sonra gelen bu haberin ardından onların beklediği ve umduğu baba olmam kolay değildi.

İlişkimizi kendimize bir yol bularak sürdürmeye çalıştık. 2023 yılına geldiğimizde aramızdaki bağı resmiyete kavuşturmayı tercih ettiler. İtirazım olmadı ve kamuoyunu meşgul eden dava süreci başladı. Bu dava sırasında davayı zora sokacak herhangi bir çabam olmadı.

Hukuki prosedürler tamamlandıktan sonra 13 Ekim 2023 günü itibariyle Duygu, benim nüfusuma geçti, hukuki işlem tamamlanınca kardeşi de geçecek.

Kızlarımı tanımamdan itibaren bugüne kadar onları kabullenmemde ve onlara karşı duygularımda bir değişiklik olmadı. Bu dava sürecinin de buna olumsuz bir etkisi yoktur.

Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm. Ayrıca eşim Göksel Akpınar’ı üzdüğüm için özür diliyorum.

En önemlisi anlamsız bir şekilde üzdüğüm halkımdan özür diliyorum.

Ne yazık ki hayat geriye doğru yaşanmıyor.

Metin Akpınar”

SOYADINI DEĞİŞTİRMEYECEK!

Sosyal medyada gelen destek mesajlarını yayınlayan Nebioğlu, “Umarım yıllardır hak ettiğin soyadını alıp kendi hayatını layıkıyla kurabilirsin” diyen arkadaşına “Ben Duygu Nebioğlu’yum ve soyadımı değiştirmeyeceğim” cevabını verdi.

“ADLARIMIZI KENDİMİZ SEÇTİK”

Duygu Nebioğlu, “Kardeşimle Çocuk Esirgeme’den çıktıktan sonra koşulsuz sevgiyle büyüdük. Adlarımızı da biz kendimiz seçtik” ifadelerini kullandı.

‘NELER OLUYOR HAYATTA?’ PROGRAMINA BAĞLANDI

Duygu Nebioğlu, yaşadığı süreci ve dava açma nedenini Kanal D’de yayınlanan ve sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı ‘Neler Oluyor Hayatta?’ programında anlattı.

İKİZİ OLDUĞUNU AÇIKLADI

Duygu Nebioğlu, aynı zamanda bir ikizi olduğunu da belirtti: Bu konuda konuşmam yasak ancak babam Metin Akpınar’ın iki kızından birisiyim.