Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! Tek tek iller belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! Tek tek iller belli oldu


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, zamanla iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek yağışların, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

6 İLE SARI KODLU UYARI

Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Düzce için sarı kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.

MARMARAParçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

EDİRNE 3°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

İSTANBUL 8°C, 12°CParçalı zamanla çok bulutlu, yağmurlu

KIRKLARELİ 4°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

KOCAELİ 8°C, 12°CParçalı zamanla çok bulutlu, yağmurlu

EGEParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor

A.KARAHİSAR -1°C, 5°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLİ 5°C, 12°CParçalı bulutlu

İZMİR 10°C, 17°CParçalı bulutlu

MUĞLA 3°C, 14°CParçalı bulutlu

AKDENİZAz bulutlu ve açık, Batı Akdeniz’in, Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA 7°C, 18°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

ANTALYA 10°C, 20°CAz bulutlu ve açık, parçalı bulutlu

ISPARTA 2°C, 10°CAz bulutlu ve açık,parçalı bulutlu

MERSİN 10°C, 18°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin hafif karlakarışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

ANKARA 1°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR 1°C, 4°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KAYSERİ -3°C, 2°CParçalı bulutlu

KONYA 0°C, 4°CParçalı bulutlu

BATI KARADENİZParçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur iç kesimlerinde zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU 1°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeyinde yer yer kuvvetli karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KASTAMONU -1°C, 2°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeyinin yükseklerinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

SİNOP 9°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

ZONGULDAK 8°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AMASYA 4°C, 8°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

SAMSUN 7°C, 14°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

TOKAT 3°C, 6°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

TRABZON 8°C, 13°CAz bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

AĞRI -5°C, 5°CParçalı bulutlu

ERZURUM -7°C, 1°CAz bulutlu

MALATYA 3°C, 7°CAz bulutlu

VAN -4°C, 5°CParçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 0°C, 12°CAz bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 12°CAz bulutlu zamanla parçalı bulutlu

MARDİN 3°C, 10°CAz bulutlu

ŞANLIURFA 5°C, 13°CAz bulutlu