Meteoroloji’den peş peşe uyarılar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteoroloji’den peş peşe uyarılar


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; hava sıcaklıklarının batı bölgelerde mevsim normalleri altında diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SARI KODLU SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Kırıkkale, Batman, Şırnak için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Ankara-Kırıkkale yolunda sel nedeniyle trafik durdu

Ankara-Kırıkkale karayolunda akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle Lalahan mevkii ve Kayabi mevkiinde trafik durdu. Yolu açma çalışmaları devam ediyor.

Yüksekova’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

 

Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta ortalarında etkisini gösteren soğuk hava ve ardından gelen yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Esendere beldesindeki dağların yüksek kesimleri beyaza büründü. İlçe genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, Yüksekova’da yağışlar aralıklarla devam ediyor.

Niğde’de etkili olan dolu tarım arazilerini vurdu

Şehirde öğleden sonra başlayan sağanak sonrası dolu meydana gelirken hayat olumsuz etkiledi. Dolu nedeniyle Aktaş, Ovacık, Yeşilova Hüyük ve Karaatlı beldeleri beyaza büründü, tarım arazileri zarar gördü. Ziraat Odası Niğde İl Başkanlığı da sosyal medya hesabından, “İlimizde etkili olan sağanakla birlikte Aktaş, Ovacık, Yeşilova ve Hüyük bölgelerimizde dolu etkili oldu. Bölge çiftçilerimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun” mesajını paylaştı.

ZARA’DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU

Sivas’ın Zara ilçe merkezinde Kızılırmak Nehri yakınlarında öğle saatlerinde hortum çıktı. Hortum, civardaki binalardan birinin çatısını parçaladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Zara Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede kısa süreli etkili olan hortum nedeniyle bazı elektrik direklerinin devrildiği, 3 evle 4 ahırın da çatısının zarar gördüğü duyuruldu. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.