MESLEKLERİNE GÖRE ŞUBE MÜDÜRÜ / MÜDÜR MAAŞLARI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MESLEKLERİNE GÖRE ŞUBE MÜDÜRÜ / MÜDÜR MAAŞLARI


Web Banner

Kamu kurun ve kuruluşlarında, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil “Şube Müdürü” ve “ Müdür” unvanlı kadrolarda görev yapan personelin aylık net ücretleri, yararlandıkları tazminatın türüne ve kariyerlerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Meslekleriyle ilgili hizmet sınıflarına (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH veya AH) ait kadrolarda görev yaparken, kurumlarında veya başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamındaki ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atananlar hakkında, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak kaydıyla) meslekleriyle ilgili kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanmaktadır.

Öte yandan, Şube Müdürü/Müdür unvanlı kadrolarda olanların maaş hesabında esas alınan unsurlardan olan özel hizmet tazminatı oranı, bazı eğitimlerle kazanılan unvanlar için farklı olabilirken,  çalıştıkları kurumlardan dolayı Şube Müdürü/Müdür unvanlı personelden bazıları ise özel hizmet tazminatı yerine adalet hizmetleri tazminatından yararlanmaktadır.

Bu kapsamda, aynı unvanda (Şube Müdürü, Müdür)  görev yapan ve hizmet süreleri ile kazanılmış hak aylık dereceleri aynı olan Devlet memurlarının güncel maaş bilgilerini ve kariyerleri ve kurumları nedeniyle aralarındaki ücret farklılığını görebilmek amacıyla memurunyeri.çom olarak hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo; 1 inci derece Şube Müdürü veya Müdür unvanlı kadroda görev yapan, kıdem yılı 25 veya da daha fazla olan, kariyerlerine ilişkin ek göstergeyi hak etmiş personelden bazıları örnek seçilerek hazırlanmıştır.

Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre hesaplanmıştır.

Şube Müdürü / Müdür Aylık Net Maaşı (2020 yılının ilk yarısında) 

Kariyer / Tazminat TürüEk GöstergeAylık Net Maaş
ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATI ALANLAR*3600

3000

2200

6.902 TL
MÜHENDİS

MİMAR

ŞEHİR PLANCISI

UZMAN TABİP

36006.658 TL
JEOLOG

FİZİKÇİ

KİMYAGER

MATEMATİKÇİ

İSTATİSTİKÇİ

30006.572 TL
VETERİNER HEKİM

TABİP

DİŞ TABİBİ

ECZACI

36006.521 TL
ARKEOLOG6.489 TL
VAİZ

AVUKAT

ÖĞRETMEN

POLİS (yükseköğrenimli)

HEMŞİRE (mesleki lisanslı)

6.434 TL
KARİYERİ ESAS ALINMAYAN

(DÜZ ŞUBE MÜDÜRÜ, MÜDÜR)

22006.352 TL

*Adalet Hizmetleri Tazminatı: Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) görev yapan Devlet memurlarına, Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmektedir.

Web Banner
Web Banner