Memurlara sendikalı olma çağrısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memurlara sendikalı olma çağrısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Tüm kazanımlarımızın altında yerimiz var, terimiz var ve imzamız var. Hiçbirisi kendiliğinden değil.” dedi.


Web Banner

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Yalçın, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’i makamlarında ziyaret etti.

Ardından Öğretmen Evi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ve Teşkilat Buluşması’na katılan Yalçın, Memur-Sen ailesinin 14 Şubat 2022’de 30. yılına gireceğini söyleyerek, sendikanın kuruluşuna ve geçtiği aşamalara değindi.

Sendika olarak 2010 referandumunda ortaya koydukları tavırla önemli bir eşiği aştıklarını belirten Yalçın, “2010 referandumunda bizim referanduma omuz vermemiz ve bizim toplu sözleşme hakkını pakete koydurmamızla başlayan süreç memur sendikacılığında en önemli aşamayı atlamaya vesile oldu. Toplu sözleşme ve grev hakkı dünyanın her yerinde sendikal anlamda ikisi olmazsa olmazdır.” dedi.

Memur sendikacılığında 2011’de toplu sözleşme hakkının gelmesiyle başlayan toplu sözleşme sürecinin eşit statüdeki heyetlerin sorunları karşılıklı tartışma pratiğini geliştirdiğini aktaran Yalçın, bu süreçten sonra 6 sözleşme ilan ettiklerini, özellikle son toplu sözleşmenin memur sendikacılığı açısından büyük bir aşama olarak tarihe kaydolduğunu ifade etti.

Web Banner
Web Banner