Memura ve asgari ücrete seçim öncesi zam gelecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memura ve asgari ücrete seçim öncesi zam gelecek mi?


Web Banner

Emekli maaş artışının ardından memurlara zam da gündeme gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli aylığının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltileceğini açıklamıştı. Emeklilere yönelik düzenleme önümüzdeki hafta Meclis’te ele alınacak. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, canlı yayında “Memurlara ek zam beklentisi var mı, asgari ücrete ara zam düşünülüyor mu?” sorularına cevap verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, A Haber’de Cansın Helvacı ve Faruk Erdem’e değerlendirmelerde bulunurken, emekli maaşlarındaki artışı değerlendirip, memur zammı konusunda Temmuz ayına dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRETE VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

2.000 TL’lik artış sonrası memurların beklentisi! Ek zam mümkün mü? “Asgari ücret, herkesin bildiği gibi Aralık ayında belirlenir ve bir yıl boyunca geçerlidir. Dünya ve Türkiye’deki enflasyon nedeniyle, çalışanlarımızın alım gücünü artırmak amacıyla zamanında müdahaleler gerçekleştirdik. Net asgari ücret 8.500 TL’ye yükseltildi. Memur ve emekli düzenlemeleri ise her altı ayda bir yapılıyor.

En düşük emekli aylığı alan vatandaşlarımızın, sosyal adalet ilkesi çerçevesinde daha yüksek gelir düzeyine çıkarılması hedefleniyor. 2.000 TL’lik seyyanen ek ödeme düşünülüyor ve önümüzdeki hafta yasalaştırılması bekleniyor.

AKBAŞOĞLU, 1 TEMMUZ’U İŞARET ETTİ! “GÜNDEMİZDE…”

Önümüzdeki 3 ay sonra Temmuz ayı var. 1 Temmuz itibarıyla tüm emeklilerin durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler gündemimizde. Asgari ücretle ilgili bir ihtiyaç durumu ortaya çıkarsa, Cumhurbaşkanımız gerekenin yapılacağını daha önce ifade etmişti.

“Temmuz ayında da kademelemeyle ilgili olarak, tüm çalışanlarımızın yararına gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan halkımız emin olabilir. Alım gücünü önceleyerek, vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

Web Banner
Web Banner