Memur maaşlarında 2050 TL kesinti oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur maaşlarında 2050 TL kesinti oldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu veya sözleşmeli memur olarak görev yapan tüm sendikalı personelin maaşlarından yapılan kesintilerin toplamı 2050 TL oldu. Bu kesintilerin temel nedeni, Anayasa Mahkemesi’nin sendika ikramiyeleri ile ilgili verdiği karar.


Anayasa Mahkemesi’nin kararı neticesinde, sendika ikramiyelerinin ödeme şekli değiştirildi. Şubat ayından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin maaşlarına ödenen sendika ikramiyeleri artık 350 TL olarak belirlenmiştir.

Sendika Üyeliği Şartı Kalktı

Önceden sendika ikramiyesi alabilmek için, çalışanların üye sayısı %3’ün üzerinde olan bir sendikaya üye olmaları gerekiyordu. Ancak yeni karara göre, artık tüm sendikalı personele bu ikramiye ödenecektir.

Aylık Kayıp

Bu değişiklik sonucu, mevcut sendika ikramiyesinin tüm sendika üyesi personele ödenmesi nedeniyle, her sendikalı personel için aylık 350 TL tutarında bir kayıp meydana gelmiştir.

Sendikaların Tepkisi

Memur Sen ve Kamu Sen gibi sendikalar, meydana gelen bu kaybın önlenmesi için girişimlerde bulunmuş olsalar da, kesintiler devam etmektedir. Sendikalar, kesintilerin durdurulması ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalara devam etmektedir.