MEB’den Sürpriz Ek Ders Ücreti Kararı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den Sürpriz Ek Ders Ücreti Kararı


MEBden İkili Eğitim Okullarına Özel Ek Ders Ücreti Kararı! Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, ikili eğitim yapan okulların öğretmenleri için ek ders ücretlerine ilişkin bomba gibi bir resmi yazı yayınladı. Peki, detaylar neler?

İşte olay yaratacak yazı…

MEB Personel Genel Müdürlüğünün resmi yazısında şu ifadelere yer verildi: “İkili öğretim kapsamında ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği konusundaki soruşturmanız incelenmiştir. İşte Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden alınan yanıt!”

İlgili yazıda şu bilgilere yer verildi: “Birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda ikili öğretim yapan okullarımız bulunmakta ve bu okullarda görevli müdür yetkili öğretmenlere ders yılı süresince haftada iki saat artırımlı ek ders ücreti ödenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.”

Bu beklenmedik açıklama, ikili eğitim yapan okulların öğretmenleri için büyük bir sürpriz oldu! Peki, bu kararın ardından ne gibi değişiklikler yaşanacak? Hangi öğretmenler bu ek ders ücretinden yararlanabilecek? MEBin bu kararıyla birlikte öğretmenlerin ekonomik durumu nasıl etkilenecek?

Öğretmenler ve veliler bu konuda merakla bekledikleri cevapları aramaya devam ediyor. Bu sürpriz kararın, eğitim camiasında nasıl bir etki yaratacağı ise şimdiden merak konusu oldu.