MEB KPSS-2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB KPSS-2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?


Web Banner

2023 MEB personel alımı tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı. MEB, bünyesinde istihdam edilecek 5 bin personel alımı için tercih sürecini, ÖSYM adresi üzerinden 24 Mart tarihinde başlatmıştı. Tercih işlemleri bugün yani 30 Mart’ta sona erecek. Peki, MEB 5 bin personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TERCİHLER BUGÜN SONA ERECEK

Tercih işlemleri, KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Adaylar tercihlerini, 24-30 Mart tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 24 Mart tarihinde saat 10.00’da başladı ve 30 Mart’ta (bugün) saat 23.59’da sona erecek.

KPSS-2023/4 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

MEB PERSONEL ALIMI TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, alımı yapılacak 5 bin personel alımı için tercih süreci bugün tamamlanacak. Tercih sürecinin son gününe gelinmesiyle birlikte, sonuçlar için tarih bilgisi araştırılmaya başladı.

MEB tarafından 5 bin personel alımı tercih sonuçları için henüz bir tarih açıklaması yapılmadı. Açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

MEB KPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri ilgili kurum tarafından yapılacaktır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Web Banner
Web Banner