MEB Bünyesinde Yeni Daire Başkanlığı Kuruldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB Bünyesinde Yeni Daire Başkanlığı Kuruldu

MEB tarafından eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde “Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı” kurdu


Bakanlık bünyesindeki yeni birim, yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanım alanlarını belirleyerek stratejiler geliştirecek ve yapay zekâ okuryazarlığını artıracak eğitim programları ile materyaller hazırlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde dijital dönüşüm hamlesini daha ileriye taşımak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza attı.

YEĞİTEK bünyesinde yeni kurulan Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, eğitim ve öğretimde yapay zekâ uygulamalarının kullanım alanlarını belirleyecek, büyük veri ve yapay zekâ odaklı stratejiler geliştirecek ve yapay zekâ okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitim programları ile materyaller hazırlayacak.

Yapay zekâ ve büyük veri ile eğitimde dijital dönüşüm
Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, yapay zekâ uygulamalarının geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi süreçlerini yönetecek.

Aynı zamanda eğitimde yapay zekâ kullanımına yönelik etik standartların belirlenmesi için çalışmalar yürütecek. Bunun yanı sıra, bilgi teknolojileri alanında ulusal ve uluslararası projelere de öncülük edecek olan Başkanlık, yapay zekânın eğitimde güvenli ve etkin kullanımını da teşvik edecek.

Başkanlık ayrıca öğretmenlik mesleğine katkı sunacak uygulamalar geliştirilecek, farklı veri türlerinin ortak formata dönüştürülmesi ve veri sözlüğü oluşturulması sağlanacak. Bunun yanı sıra bilgi yönetim sistemlerinde kullanılacak makine öğrenmesi uygulamaları da hayata geçirilecek.

Eğitimde yapay zekâ ve veri güvenliği
Öğretmen, öğrenci ve velilerin yapay zekâ destekli sistemleri güvenli bir şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak.

Ayrıca, eğitimde yapay zekâ kullanımını güvenli hale getirmek için çalışmalar yürütülürken veri güvenliği ve gizliliği konusunda düzenlemeler yapılacak. Verilerin doğruluğu ve bütünlüğü sağlanarak eğitim süreçlerine entegre edilen veri analiz modülleri iyileştirilecek ve Bakanlık birimlerinin ihtiyaçları karşılanacak.

Ulusal ve uluslararası iş birlikleri
Eğitimde yapay zekâ ekosistemini güçlendirmek amacıyla ulusal ve OECD UNESCO gibi kuruluşlarla uluslararası iş birlikleri kurulacak. Bu iş birlikleri, eğitimde yenilikçi projelerin geliştirilmesini ve en iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, kaliteyi artıracak “yapay zekâ ve büyük veri” hamlesiyle dijital dönüşümü destekleyerek geleceğin öğrenme deneyimini şekillendirecek.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri