Mahalli İdareler memur alımı yapılacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mahalli İdareler memur alımı yapılacak!


Web Banner

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, mahalli idarelere ilk defa memur alımına dair usul ve esasları içeren bir genelge yayımladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından 48563918-900-360 sayılı Mahalli İdarelerde İlk Defa Memur Alımı konulu 2 Ocak 2020 tarihli 2020/1 Genelge yayınlandı. Belediyeler hangi şartlarda personel alımı yapacak? Alımlarda sözlü veya yazılı sınav yapılacak mı?

İşte konuya ilişkin detaylar…

KURUMSAL ALIMDA SÖZLÜ VEYA YAZILI SINAV OLACAK MI? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, mahalli idarelere ilk defa memur alımına ilişkin esas ve usulleri içeren 2/1/2020 tarihli bir Genelge yayımlanmasının ardından çeşitli sorulara cevap aranıyor. 2020/1 nolu Genelgede, yerel yönetimlerin, merkezi yerleştirme veya kurumsal sınavla memur alabileceği belirtilirken kurumsal alımda sözlü veya yazılı sınav yapılabilecek. İtfaiye eri ve zabıta memuru alımı dahil tüm memur alım ilanları ise en az 30 gün öncesinden Resmi Gazetede yayımlanacak. 

BELEDİYELER HANGİ ŞARTLARDA PERSONEL ALIMI YAPACAK? 

Personel almak isteyen belediyelerin, yıllık toplam personel giderinin, bütçe gelirlerinin %30’unu aşmaması gerekmekte. Nüfusu 10 bini aşan belediyelerde ise bu oran %40 olacak ve bu oranları aşanlara, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nce, atama izni verilmeyecek. ”Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği 24 Aralık 2019 tarihli ve 30988 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakan Murat Kurum imzalı resmi yazı şu şekilde: 

Web Banner
Web Banner