Lokanta ve Kafelere Yeni Formül « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Lokanta ve Kafelere Yeni Formül

Sağlık Bakanlığı, uzun zamandan beri kapalı olarak kalan ve ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan lokanta ve kafelerin açılması için çareler arıyor.

Bu haber 14 Şubat 2021 - 11:14 'de eklendi ve 106 kez görüntülendi.

Bakanlık, kurallara uyarak vaka sayılarını azaltan illerin ödüllendirilmesi, ödüllü illerde lokanta ve kafelerin belirlenen kurallar çerçevesinde açılmasını içeren yeni formül üzerinde çalışıyor.

Geçen kasım ayında vakaların yeniden artışa geçmesiyle birlikte alınan tedbirler kapsamında kapatılan kafe ve restoranlar isyanda. 4 aydır iş yapamayan esnaf, belli kurallar çerçevesinde ekmek kapıların açılmasını istiyor.

KURALLARA UYAN ŞEHRE ÖDÜL

Dünyada aşı üretimi hala istenilen seviyede olmadığından tedbirlere uymak sadece Türkiye için değil, tüm dünya için şart. Bu dönemde il ve ilçeler bazında daha az vaka ve ölüm olan yerlerde yasaklar azaltılacak.

Buna İl Hıfzıssıhha kurulları karar verecek. Bir il veya ilçede vaka sayıları ve ölüm oranları azalmışsa, kurallara uyan halk ödüllendirilecek.

Böylelikle şehirler ya da ilçeler daha çok kendini koruyacak önlemlere başvuracak. Vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

EĞİTİM İÇİN DE ARAYIŞ VAR

Yüz yüze eğitim konusunda üniversitelerin talebi üzerinde çalışma devam ediyor. İngiltere’den gelen mutant virüsün etkisi şu ana kadar 238 kişide, Güney Afrika mutantı ise 20 kişide görüldü.

Bu mutantların sayısı artmaması için üniversitelerde yüz yüze eğitim konusu biraz daha ağırdan alınıyor.

‘Üniversiteleri mayıs ayında açalım ağustosa kadar açık kalsın’ önerisi bulunuyor. Bir öneri de teorik derslerin online, pratik derslerin yüz yüze olması şeklinde.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN