Kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji il il paylaştı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji il il paylaştı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara’nın güneyinin 1000 metre üzeri kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bursa’nın 1000 m üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bursa’nın 1000 m üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Adana, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Hatay, Mardin, Muş, Van ve Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarı verilirken Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Tunceli, Batman ve Şırnak için ise turuncu kodlu uyarı verildi.

ADANA, OSMANİYE VE HATAY

Yapılan son değerlendirmelere göre; 12.04.2023 Çarşamba günü Adana, Osmaniye ve Hatay’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU BÖLGELERİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda beklenen sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Tunceli ve Bingöl ile Erzincan’ın güneyinde, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Hakkari, Siirt, Şırnak, Mardin, Batman, Muş çevreleri ile Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkari, Şırnak, Tunceli çevreleri ile Batman’ın kuzey, Bingöl’ün güney ve Muş’un güneybatı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Bölgede zamanla soğumaya bağlı olarak 1600 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kar yağışı olan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.