Koronavirüs İngiltere’de mutasyona uğradı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Koronavirüs İngiltere’de mutasyona uğradı!

Kovid-19’un İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından Başbakan Boris Johnson, Kovid-19’un yeni türünün nasıl kontrol edilebileceğini görüşmek üzere hükümeti acil toplantıya çağırmıştı. O toplantı sona erdi ve Johnson yeni tedbirleri açıkladı.


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz günlerde ülkenin güneyinde tespit edilen ve vaka sayısı hızlı bir şekilde artan mutasyona uğramış Kovid-19 türünün, nasıl kontrol edilebileceğini görüşmek üzere hükümeti acil toplantıya çağırmıştı. Kabine görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Johnson, ülkenin güneyi için alınan bazı tedbirleri duyurdu.

UK PM Boris Johnson says planned relaxation of coronavirus rules at Christmas will be restricted to just one day in England, and in large parts of South East it will be scrapped entirely https://t.co/12gxd7xBkC

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 19, 2020

YENİ TEDBİRLER AÇIKLANDI

Johnson, ülkenin güneyindeki bölgelerin 4 kademeye çıkartıldığını belirterek, tedbirlerin sıkılaştırıldığını açıkladı. Johnson bunun, kasım ayında 2. dalganın yaşandığı dönemde uygulanan kısıtlamalar ile eşdeğer olduğunu aktardı. Kısıtlamalar yarından itibaren başlayacak.

İngiltere Başbakanının verdiği bilgilere göre; Kovid-19’un yeni türü yüzde 70’e kadar daha bulaşıcı olabiliyor. Virüsün bulaştırılma katsayısını 0.4 artırıyor. Yeni türde hastalığın daha ağır geçirildiğine dair ise bir bulgu yok.

İNGİLİZ SAĞLIK OTORİTELERİNDEN MUTASYON AÇIKLAMASI

İngiliz Sağlık Otoriteleri ise, ülkenin güneydoğusunda tespit edilen mutasyonun hastalığın daha hızlı yayılmasına neden olmadığını, ölüm oranlarını da artırdığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığını belirtti.