KOBİ’lere yeni destek paketi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KOBİ’lere yeni destek paketi!

Kredi Garanti Fonu (KGF),Avrupa Yatırım Fonu aracılığı ile sürdürülen COSME Programı kapsamında yeni bir destek paketi hazırladı.

Bu haber 08 Aralık 2020 - 14:36 'de eklendi ve 108 kez görüntülendi.

KGF’nin Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağlamış olduğu 300 000 000 TL’lik hibe ve kendi özkaynaklarından sağlamış olduğu 300 Milyon TL’lik destek ile oluşan fon sayesinde KOBİ’lere 6 milyar lira tutarında kefalet sağlanacak.

“İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı”

 

(COSME) kapsamında, KGF ve AYF iş birliği ile hayata geçirilen proje ile KOBİ’ler % 80 KGF kefaletiyle 1.125.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecek. KOBİ’lerin 1 yıl ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle yararlanabileceği kredinin faizi ise piyasa şartlarına bağlı şekilde bankalar tarafından belirlenecek. Proje kapsamında bankalar tarafından KOBİ’lere yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılması bekleniyor.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, “Bu destek paketi KOBİ’lerin rekabet gücünün arttırılması amacı ile Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe kapsamında Avrupa Yatırım Fonu sürdürülen COSME Programı içerisinde imzalanan sözleşmenin devamı niteliğindedir. Bu destek paketi kapsamında vereceğimiz kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana erişimlerini kolaylaştırarak üretim, istihdam ve rekabet güçlerini artırmayı amaçlıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde, nakit akışının, üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından finansmana erişimin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Mümkün olduğu ölçüde yaygın ve katma kıymetli alanlarda kullanmayı hedeflediğimiz bu destek paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN