Kara kış kapıya dayandı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kara kış kapıya dayandı!


Yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli ve doğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI ETİLİ OLDU

Yüksekova ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Kandilli köyünde öğle saatlerinde kar yağdı. Bazı besiciler kara, küçükbaş hayvanlarını otlatırken yakalandı.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre kentte hava sıcaklığının cumartesi günü sıfırın altına düşeceği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevreleri aralıklı yağmurlu, yüksek kesimler yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Kar yağışı Erzincan’ın yüksek kesimlerinde aralıklı etkisini gösteriyor. Erzincan kent merkezinde etkili olan soğuk hava ve yağmur yüksek kesimlerde kara dönüştü. Hava sıcaklığının iyice düştüğü kentte Karadağ’ın zirvesine kar yağdı. Erzincan – Sivas kara yolu Sakaltutan mevkiinin üst tarafında bulunan verici istasyonunun bulunduğu alan kardan tamamen beyaza büründü. Yağan karla birlikte yüksek kesimlerdeki köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların kış çilesi erkenden başladı.

Öte yandan kardan beyaz örtüye bürünen dağlarda yaban keçileri dron ile görüntülendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

İzmir: Az bulutlu ve açık 22

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Çok bulutlu, yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15