İYİ Parti’de deprem! Akşener’in imzasıyla 6 isim ihraç ediliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İYİ Parti’de deprem! Akşener’in imzasıyla 6 isim ihraç ediliyor


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak’ı kesin Ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

* CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş detayları aktardı;

Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiler Genel Başkan Meral Akşener tarafından. Neden böyle bir karara gidildi?

ÖNEMLİ İDDİALAR

Parti içi önemli isimlerindendi. Özellikle İYİ Parti kurucular kurulu üyeleri Ethem Baykal ve İsmet Koçak… Ortak Akıl Platformu’nun sözcülünü yapıyordu. Bu platformda 14-28 Mayıs seçim sürecinde kurulmuş, bu seçim sürecinde toplantılarını gerçekleştirmiş ve seçim sonuçlarının hemen ardından da parti içi muhalefet yapmaya başlamışlar, İYİ Parti yönetimine eleştirilerde bulunmuşlar, ortaya bazı önemli iddialara atmışlardı.

CHP’de bir yandan parti içi tartışmalar, parti içi muhalefetin mücadelesi devam ederken yerel yönetimle İYİ Parti’de de benzer bir süreç başlamıştı. Bunun ardından İYİ Parti de kurultay süreciyle birlikte Meral Akşener genel başkanlığıyla devam etmiş, listeleri geçmiş, ardından parti içi muhalefet güç kaybetmişti.

Bugün de İYİ Parti’de Genel İdare Kurulu Toplantısı vardı. Bu toplantının ana gündem maddesi önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık olduğu tahmin ediliyor. Ekonomi meselelerinin dış politikanın konuşulması bekleniyordu. Bu toplantının hemen ardından ise bu karar alındı ve duyuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGündemi sarsan kayıt: İmamoğlu’nun gizli toplantısı sızdı… CHP’den ilk açıklamaHaberi Görüntüle

Resmi ajans duyurdu, 1 Eylül'de başlıyor: Dönüm noktası!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRResmi ajans duyurdu, 1 Eylül’de başlıyor: Dönüm noktası!Haberi Görüntüle