İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ayrıntıları belli oldu! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ayrıntıları belli oldu!

Bu haber 23 Aralık 2023 - 15:39 'de eklendi ve 95 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’nda konuştu. İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, “350 bin konutu dönüştürmeyi amaçlayan kampanyayı başlatmış olacağız. 1 buçuk milyon liralık destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan kampanya kapsamında verilecek krediyle ilgili olarak ise “Kredilerin ödenmesi evler tamamlandıktan sonra başlayacak ve ilk yılı faizsiz olarak tahsil edilecektir” dedi.

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ulaşım Uzmanı Prof. Dr Mustafa Ilıcalı şu ifadeleri kullandı: Beklenenin somut ispatını Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. 2012’den bu yana 2 milyonun üzerinde ev dönüştürüldü. Deprem olmadan da umarım bu dönüşüm tamamlanır.

REZERV ALANLAR HAKKINDA

Rezerv alanlar için daha önce çalışmalar yapılmış. Zemin etütleri de tamamlanmış. Rezerv alanlara 400 bin konut yapılacak. 350 binini ise vatandaş devlet birlikte yapacak.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SOMUT BİR ADIM ATILMIŞ OLDU”

İl genelinde 100 bin sosyal konut yapılacak. Toki bu zamana kadar 1 milyonun üzerinde konut yapmış. Kentsel dönüşüm için somut bir adım atılmış oldu.

RANTSAL BİR DÖNÜŞÜM YOK

Siyaset vatandaşın sorunlarını çözmek için yapılır. Burada bir rantsal dönüşüm yok. Burada mülkiyet hakkı elinden alınıyor iddiası yanlıştır. İnsan canından daha kıymetli bir şey yok.

Ayrıca bu kararlar ortak akılla alınan kararlardır. Deprem şurası oldu. Tekrar toplantılar oldu. Farklı illerde bu toplantılar yapıldı.

Bunun için kaynak lazım. ve gerekli kaynak ayrılmış durumda. Siyaset millete hizmet için yapılır. 600 bin konut acil yapılması gerekiyor. 300 bin konut için temelleri atılıyor. Bu süreçte umarım olası deprem gerçekleşmez.

Vatandaşı işin içine almamız lazım. Bu nedenle daha hızlı oluruz. Deprem riski en yüksek ülkelerden biriyiz. Vatandaşın bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

KAMPANYANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

“Yarısı Bizden” kampanyası ile İstanbul’da her bir bağımsız bölümün dönüşümü için;

700 bin lira hibe

700 bin lira kredi

100 bin lira da tahliye desteği olmak üzere Toplam 1,5 milyon lira destek sağlanacak.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN