İLKSAN SEÇİMLERİNİ NASIL OKUMALI?   « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İLKSAN SEÇİMLERİNİ NASIL OKUMALI?  


Bir dostum  muhabbet esnasında “Allah’tan gelenle, sandıktan çıkan başım üstüne” demişti.  İLKSAN türlü bahaneler üreterek delegenin  önünden sandığı defalarca kaçırdı. İLKSAN yönetimi elbette bunu tek başına yapmadı. Yargıya taşıdığımız, kaçacak yer kalmayınca da seçimleri yapmak zorunda kalan İLKSAN’ın ve destekçisi  malûm sendikanın ruh halini,  hafta sonu yapılan seçimlerde  hep birlikte izledik. Seçimleri yönetecek divan, istedikleri şekilde sonuçlanmayınca ayarları bozuldu. Tabi beylerdeki,Genel Sekreterimiz Talat Yavuz ‘un ifadesiyle “Seçimleri, yönetim,divan ve noter üçgeninde yöneten”  bir anlayışın korkusunu anlamalıydık.

 

İLKSAN ile ilgili öteden beri “Sandık sandığınız gibi değil!”  dediğimiz herkesin malumudur. Meğer, sözümüzde  ne kadar da haklıymışız. Divan demokratik olunca seçimlerin de verilen önergelerin görüşülerek karara bağlanması öyle olacaktı. Eğitim Bir Sen delegeleri tarafından verilen önergelerle  İLKSAN üyelerinin zorunlu aidatlarının hukukunu korumak adına, Yönetim Kurulu başkanı maaşı -ki memuriyetten kaynaklanan maaşını almaya devam etmektedir – 7 asgari ücretten 4 asgari ücrete, Yönetim Kurulu üyeleri 5 asgari ücretten 3 asgari ücrete, Denetleme Kurulu üyesi ise 4 asgari ücretten 2 asgari ücEn az seçimlerin sonucu kadar önemli bu kazanım, İLKSAN tarihinde devrim niteliği taşımaktadır.  Vakti zamanında    Başbakan Demirel’in “Verdimse ben verdim”  dediği, arpalığa çevrilen bu sandığın gelirleri, yönetim kurulları için artık bir rant vesilesi olmaktan çıkarılmıştır.

 

Bizi subliminal mesajlarla kapalı kapılar ardında pazarlık yapmakla suçlayan malûm sendikanın genel başkanı  önce aynaya bakarsa iyi olur.  Hani iki kör köfte yerken biri diğerine “Köfteleri çift çift yeme!”  diye uyarınca ötekisi “Sen kör değil misin? Nereden biliyorsun?”  der. Bizimki pişkin pişkin “Ben öyle yapıyorum da…”   der.  O yüzden- derdimiz polemik olmasa da-  bu arkadaşımıza bazı gerçeğin altını çizmek ve tarihe kayıt düşmek için bazı soruları sormamız gerekiyor:

 

-İllerde yapılan seçimlerde hangi sendikalarla işbirliği yaparak Eğitim Bir Sen’e karşı ittifak kurdunuz?

 

-Üye sayısından fazladan  4 oy alarak yönetime nasıl seçildiniz?!

 

Sözün başında dediğimiz gibi biz “Sandıktan çıkana” eyvallah demesini bilen bir anlayışı temsil ediyoruz. Evet seçimler oldu ve  1 oy farkla bir üyemiz yönetime girdi ve 2 üyemiz ise bütün farkıyla seçilemedi. Sandıktan çıkan budur ve elbette başımızın üstünde yeri vardır.

 

İLKSAN ‘da bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Artık “surda bir gedik açılmıştır”  Yönetim kuruluna giren bir arkadaşımız ile  sandık üyesi eğitim çalışanlarının birikimini korumak ve sandığı, anlamı “borç para verme, ödünç para” ikraz  yöntemiyle bankalardaki faiz oranından daha pahalı para satan faizcilikten baz geçmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

İdris Şekerci

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

 

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com