İletişim Başkanlığı’ndan “Sokak Köpekleri” araştırması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İletişim Başkanlığı’ndan “Sokak Köpekleri” araştırması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan ‘başıboş köpek” anketi!


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başıboş sokak köpekleriyle ilgili yapılan araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 83,6’sı, başıboş köpekleri bir sorun olarak gördüklerini söyledi.

Araştırmada katılımcılara 5 soru yöneltildi.

İlk olarak “Yaşadığınız mahallede sahipsiz sokak köpekleri mevcut mu?” sorusu yöneltildi. Bu soruya katılımcıların yüzde 88,4’ü “evet”, yüzde 11,4’ü “hayır” cevabını verdi.

“Sahipsiz sokak köpekleri konusunu Türkiye için sorun olarak görüyor musunuz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 83,6’sı “evet”, yüzde 16,4’ü “hayır” cevabını verdi.

“Bu sorunun çözümü için nasıl bir yol izlenmeli?” sorusuna da katılımcıların yüzde 80,4’ü “barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı”, yüzde 18,4’ü “kısırlaştırılarak mevcut yaşam alanına bırakılmalı”, yüzde 1,2’si “bu haliyle mevcut yaşam alanlarında bırakılmalı” karşılığını verdi.

“Sahipsiz bir sokak köpeği sahiplenmeyi düşünür müydünüz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 74,4’ü “hayır”, yüzde 25,6’sı ise “evet” dedi.

“Siz veya aile-arkadaş çevrenizden sokak köpekleri tarafından saldırı vakası yaşayan oldu mu?” şeklinde yöneltilen soruya ise katılımcıların yüzde 50,1’i “evet”, yüzde 49,9’u ise “hayır” şeklinde cevap verdi.