Görevden alınan Bursa İl Milli Eğitim Müdüründen açıklama! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Görevden alınan Bursa İl Milli Eğitim Müdüründen açıklama!


Bursa’da Millî Eğitim Müdürlüğü hakkında iki soruşturma yürütülüyor. Biri eski Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün yolsuzluk yaptığı tartışmaları, diğeri de müdür yardımcılarının ihaleye fesat karıştırdığı iddiaları. Bakanlık soruşturmanın selameti açısından Serkan Gür’ü çadır ve konteyner kent alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerinin koordinasyonu için Hatay’a görevlendirmek istedi. Bunun üzerine Serkan Gür, çocuğunun sağlık durumunu öne sürerek bölgede bazı temaslarda bulundu ama sonra affını talep etti. Serkan Gür hakkında bakanlık ön incelemesinin tamamlandığı belirtiliyor.

 

11.01.2023 tarihinde yapılan ön inceleme raporundaki iddialar arasında Serkan Gür’ün “Nüfuzunu kullanarak bazı okulların tadilat, tamirat ve malzeme temini işini belirli firmalara verdiği, yüklenici firmalar tarafından tadilat, tamirat ve malzeme temini işleri bitirildiği hâlde okulların ilgili firmalara ödeme yapmalarını engellediği” belirtiliyor.

Soruşturma bu yönde devam edildi. 2 Mart günü MEB’e iletilen yazıda “Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Görevlendirme Şube Müdürü Levent Yazıcı’nın depremzede aileler adına müteahhitlerden zorunlu bağış yapmalarını istedikleri ve müteahhitlere sonraki ihale süreçlerinde kendilerine kolaylıklar sağlanacağını söyledikleri; ihalelerde ve ödemelerde usulsüzlük yaptıkları” yönünde yeni iddialar iletildi. Soruşturma bu iddiaları da kapsayacak şekilde genişletildi ve araştırmalar sürüyor.

ÇADIRLARA LOGO YAPIŞTIRILDI İDDİASI

Bunlar konuşulurken bu defa Bursa İl Millî Eğitim’in deprem bölgesinden satın aldığı çadırları, Bursa’da üzerlerine MEB logosu yapıştırıp yeniden bölgeye gönderdiği iddiaları patladı. MEB ayrıca bunun için de bir soruşturma başlattı. Söz konusu iddialar için MEB yaptığı açıklamada eğitim çalışanlarının emeklerine kimsenin leke süremeyeceğini belirterek, soruşturmalar sonrası gerekli açıklamaların yapılacağı ifade edildi. Bütün bu tartışmaların odağındaki isme ulaştık.

SERKAN GÜR İDDİALARI CEVAPLADI

Sorularımızı cevaplayan Serkan Gür, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Serkan Gür “Benimle ilgili yürütülen soruşturma yok. İfade edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Açığa alınan 7 kişi var. Onlarla ilgili bir olay olsa gerek. Nasıl çalıştığımı herkes çok iyi biliyor. Belirli firmalara iş verdiğim iddiaları da doğru değil. İşlerini hakkıyla yapan insanları tanımam ve bunların işini iyi yapmasının neresi yanlış. Kızımın psikolojik bazı sorunları vardı bu yüzden bana ifade edilen görevden affımı istedim. Merkeze çekilmiş durumundayım. Devlet ne görev verirse yaparım” dedi.

Türkiye Gazetesi