Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘seccade’ tepkisi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘seccade’ tepkisi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda, Bağcılar Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Bağcılar’ın saygı değer güzel insanları, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Şu ahde vefanız var ya başı rahmet ortası mağfiret sonu edebi azaptan kurtuluş olan Ramazan’ın manevi duygusuyla sizleri selamlıyorum.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri özlemiştik, görüyorum ki siz de bizleri özlemişsiniz. Bağcılar halkıyla birlikte tüm İstanbulluların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum.

BİRİLERİ SECCADELERİN ÜZERİNE AYAKKABILARLA BASABİLİR

Fazla kalmadı 40 gün, birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı, onlara meşrudur. Bunlara en güzel cevabı benim aziz milletim 14 Mayıs’ta verecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTartışma yaratan fotoğrafa Kılıçdaroğlu’ndan ‘üzgünüm’ mesajıHaberi Görüntüle

ŞEHİRLERİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Bu sene deprem felaketi sebebiyle Ramazan’ı hüzünlü geçiriyoruz. Şov peşinde koşmadan, reklam yapma derdine düşmeyen herkesten Allah razı olsun diyorum. İnşallah yaralarımızı bir an evvel saracağız. Depremin yıktığı şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Bununla ilgili adımları atmaya başladık.

BELEDİYELERİMİZ ÖRNEK İŞLERE İMZA ATIYOR

Dün Elazığ’da, önceki gün Gaziantep ve Kilis’i ziyaret ettik. Daha önce Hatay ve Kahramanmaraş’taydık. Gittiğimiz her yerde milletimizin dayanışma ruhuna bizzat şahitlik ediyoruz. Milletimiz oruçla, Kur’an’la bu mübarek günleri idrak ederken, deprem bölgesindeki kardeşlerini de asla unutmuyor. Pek çok kuruluş sahada mağdurlara destek oluyor. Belediyelerimiz barınmadan gıdaya geniş bir alanda örnek işlere imza atıyor.

BAĞCILAR’IN YERİ AYRI

Belediye hizmet binamızdan, hükümet konağına, yaşlı yaşam merkezine, park ve bahçelerden tam 97 kalem eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen bu hizmet ve yatırımların Bağcılar’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bağcılar’ı asla ihmal etmiyoruz. Bağcılar’ın kalbimizde ayrı bir yeri var. Buranın Bakırköy’e bağlı olduğu dönemde buralarda çizme ile çok dolaştık.

BENİ ÇOK SİNİRLİ GÖRMÜŞ

Hanımefendi çıkmış, bizim Hatay’da yaptığımız hastanelerle dalga geçiyor. Eğer bizim şehir hastanelerimiz olmamış olsa biz Kovid’de ne yapardık. Biz bunları 3 ayda bitirdik hanımefendi. Beni çok sinirli görmüş, papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de sana rezene çayı tavsiye ediyoruz.

ŞİMDİ ÖZÜR DİLEYEBİLİYOR MUSUN?

Utanmadan sıkılmadan İstanbul İl Başkanlığı’nın bizim yönlendirmemizle kurşunladığını söyledi. Utan utan. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında bu tür ahlaksızlıklar olmaz. Gerçek ortaya çıktı, şimdi Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musun? Bu iftirayı attın. Bu cibiliyet meselesi, bu bir karakter meselesi. 14 Mayıs’ta hanım kardeşlerimden bir ders vermesini istiyorum.

TERÖRİSTBAŞINI SERBEST BIRAKACAKMIŞ

Siyaset sahnesinde yaşananları sizlerde biliyorsunuz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu görüyorsunuz. Bir tarafta 15 Temmuz’da meydanlara çıkan Cumhur İttifakı var, bir tarafta 7’li koalisyon var. Bay bay Kemal teröristlerle dolaşıyor. PKK’nın parlamentodaki uzantısı HDP’yi gidip ziyaret etti mi Bay bay Kemal? Onlara neyi vaat etti? Neyin sözünü verdi? Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Neymiş Demirtaş’ı serbest bırakacakmış, teröristbaşını serbest bırakacakmış.

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ PAZARLIK KONUSU YAPAN BİR EKİP VAR

Hanımefendi ne diyordu? Kumar masası, noter. Ne oldu şimdi? Şimdi el ele verdin, yolculuğa devam. Bir tarafta önce vatan diyen hasbi bir birliktelik var. Burada hesabi birliktelik yok. Diğer tarafta Türkiye’nin güvenliğini pazarlık konusu yapan bir ekip var.

UTANÇ SAHNESİ

Milletimiz 14 Mayıs’ta bu rezalete dur diyecektir. Hiçbir vatandaşımızın bu utanç sahnesini kabullenmesi mümkün değildir.