Erdoğan’dan Erbakan sorusuna dikkat çeken yanıt « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan’dan Erbakan sorusuna dikkat çeken yanıt


Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2011 yılında hayatını kaybeden Saadet Partisi eski genel Başkanı Necmettin Erbakan ile ilgili gelen bir soru ise Erdoğan’ı duygulandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen ‘Attığınız imzalardan hangisini atarken en çok heyecan duydunuz?‘ sorusuna şöyle cevap verdi.

Ayasofya. Allah rahmet eylesin üstat (Necip Fazıl Kısakürek) Sultanahmet’te konuşuyor. ‘Ayasofya açılacak, Ayasofya açılacak…’ Takdimini yapan da benim. Açmak da Allah’a hamd olsun bize nasip oldu. Üstadın o kararlılığını orada yaşadık. Ondan sonra da Ayasofya’yı açmak Rabbime hamd olsun bize nasip oldu. Nasıl duygulanmayayım?

Erdoğan, gazeteci Abdulkadir Selvi’nin ‘Taksim’de cami yaptınız, Ayasofya’yı ibadete açtınız, başörtüsü sorununu çözdünüz. Bunlar merhum Erbakan’ın da hayaliydi, bunu siz gerçekleştirdiniz. Ama Erbakan’ın partisi olan parti sizin yanınızda değil.’ sözlerine

‘Ağlatma bizi ya. Karıştırma oraları ağlatma bizi dur. Maalesef. Erbakan hocamızın o vaatlerini gerçekleştirmiş biri olmamıza rağmen onunla o yolu yürümüş biri olarak şu anda birilerinin farklı zeminde, tam bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada yıkıyor.” şeklinde cevap verdi.