Eğitim’de Türkiye’ye Örnek Olan İl Müdürünün Hızına Yetişilmiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim’de Türkiye’ye Örnek Olan İl Müdürünün Hızına Yetişilmiyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK Kocaeli de göreve geldiğinde 65. sırada devralmıştı. Kocaeli’de görev yaptığı 6 yılda Kocaeli’yi ülkenin zirvesine taşıdı.


Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK Kocaeli’yi Eğitim’de Türkiye’de ilk 3’e taşıyıp Milli Eğitim Bakanı Kocaeli Ziyaretinde özel olarak teşekkür ettiği isimlerden biri oldu.

2014 yılında Manisadan İl Milli Eğitim Müdürü olarak Kocaeli’ne atanan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK tecrübesi ve dinamizmiyle İl Milli Eğitimde kurmuş olduğu güçlü ekibiyle Kocaeli’yi zirveye taşıdı.

Görev yapmış olduğu bütün valilerle ve İl sisyasetiyle büyük uyum sergileyen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK bir çok ilde yaşanan siyasi kriz ve sendikal çatışmaların da önüne geçmiş durumda.

Atama ve görevlendirmelerede ehliyet ve liyakati önceleyen İl müdürü bir çok tartışmanın da önüne geçmiş durumda.

Rasim Hoca Üniversite başarısının yanı sıra, TEOG, LGS başarısı, temel eğitim, okullaşma oranı ve oul öncesi eğitimde Kocaeli’yi kazandırdığı yatırımlar ve okul sayısı ile adeta göz dolduruyor.

Öğretmen açığının kapanmasında , Kocaelinin okullaşmasında, Mesleki Eğitimde gelinen nokta ve Özellikle son olarak Kovid-19 ile mücadelede ortaya koyduğu çaba ve meslek liselerinde üretilen tonlarca dezenfektan, sabun, kolonya ve maskeyi Okullara dağıttırarak büyük takdirler topladı.

Kolonya, tek kullanımlık plastik malzemeler, teknolojik aletler, ateş ölçerle İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bu çabası Milli Eğitim Bakanı SELÇUK’un da dikkatinden kaçmadı.

Kocaeli İl Mlli Eğitim Müdürü ÇELİK En Son Olarak Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Öncülüğünde Cumhuriyetin 97.yılında Kocaeli’de 97 Okula 40 Milyon Tl değerinde Robotik Kodlama atölyesi kazandırdı.

Sadece 2 yılda (2019 ve 2020 yılı) Kocaeli’ye 14 yeni Okul binası kazandıran İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK her kesimden büyük takdirler toplamakta.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Hoca’nın eğitimde kalitenin daha çok artması, başarı çıtasını en yükseye çıkarmak, okullaşma ve okul öncesi eğitim başta olmak üzere birçok yerde “ilk”lere imza attığı bilinmekte.

Kocaeli 6 yılda Eğitimde Türkiye’de ilk 3 il arasına taşıyan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK geçtiğimiz yıl almış olduğu kararla Kocaeli genelinde depreme dayanıksız 14 okulu yıktırıp tekrardan yaptırmış ve yaptırmış olduğu bu çalışmanın ne kadar önemli bir çalışma olduğu da en son İzmirde yaşanan Depremden sonra bir defa daha ortaya çıkmış durumda.

Okulun temiz belgesi alınması ve EBA Destek noktaları sayısında Kocaeli iller arasında en üst sıralarda yer almakta.

Rasim Hocanın hızına yetişmek mümkün değil,

İl Müdürü Rasim ÇELİK hafta içi okulları gezip öğrencilerle oyunlar oynayıp, onlarla konuşurken, öğretmenler odasına girip öğretmenlerin de gönüllerini aldı.

İl Müdürü bu ziyaretleri gerçekleştirirken haber vermeden ziyaret şeklinde yapıyor.

Hafta sonlarında boş durmayan Rasim Hoca yapımı ve güçlendirmeleri tüm hızıyla devam eden okul binalarını tek tek dolaşıp yerinde incelemeler bulunuyor ve çalışmaları yakından takip ediyor.

62 yaşında olmasına rağmen Rasim Hoca adeta gençlere taş çıkarıyor.

Ya Valilikte bir okula labaratuvar kazandırmak için protokol imzalıyor, ya bir derdi olan öğretmeni dinlemek için o okula gidiyor, ya öğretmenler odasında, ya DYK kurslarını ziyaret gerçekleştiriyor.

Ya okulda, ya da bir okul inşaatında ya da bir pansiyonlu okulun yemekhanesinde öğrencilerle aynı tabildota kaşık sallıyor. Onların yattığı yerleri gezip denetliyor, şikayetleri var mı onları dinliyor.

Rasim Hoca devamlı sahada meydan’da ve Kocaeli Eğitimin 1. sıraya gelmesi için adeta canla başla çalışmakta.

Kocaelinin gelmiş olduğu nokta En son Milli Eğitim Bakanı Kocaeliyi yapmış olduğu ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK’e “Kocaeli Eğitimde Türkiye’ye örnek bir İl” özel olarak teşekkür etti.