Dünya Sağlık Örgütü Ekibi Viroloji Enstitüsü Laboratuvarını Ziyaret Etti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dünya Sağlık Örgütü Ekibi Viroloji Enstitüsü Laboratuvarını Ziyaret Etti

Kovid-19 kökenini araştırmak için salgının ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü ekibi, Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyaret yaptı.


Kovid-19 kaynağını araştırmak üzere virüsün ilk görüldüğü Çin’in Wuhan kentine 14 Ocak ’tarihinde gelen Dünya Sağlık Örgütü ekibi araştırmalar devam ediyor. Uzman ekip, virüsün ilk ortaya çıktığı ve üretildiği yer olduğu yönündeki iddialara konu olan Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarına ziyarette bulundu.

Ekip üyesi Peter Daszak, enstitünün Direktör Yardımcısı Virolog Shi Zhengli’den bilgi aldı. Peter Daszak, “Buradaki tüm kilit insanlarla buluşmayı ve sorulması gereken tüm önemli soruları sormayı dört gözle bekliyoruz.”

Çin’in en iyi virüs araştırma laboratuvarlarından biri olduğu belirtilen Wuhan Viroloji Enstitüsü, 2003’ yılında Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) salgınından sonra yarasa Kovid-19 hakkında genetik bilgi arşivi oluşturdu.

Bu durum 2019’ yılın sonlarında Wuhan’da görülen Kovid-19 salgınıyla bağlantısı olabileceğine dair iddiaların ortaya atılmasına sebep olmuştu.

Çinli yetkililer, bu olasılığı şiddetle reddederken, virüsün başka bir yerden kaynaklanmış olabileceğine, hatta denizaşırı ülkelerden Çin’e getirilmiş olabileceğine dair kanıtlanmayan iddialar sundu.

Uluslararası bilim adamları ve kuruluşlar tarafından reddedilmişti.

Virüsün kökeni doğrulanması yıllar alabileceği tahmin ediliyor.