Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan Doktor Maaşı Ne Kadar? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan Doktor Maaşı Ne Kadar?


Web Banner

Doktor maaşları unvan, çalıştığı yıl ve kademeye göre değişiyor. Aile hekimi ile uzman doktorun maaşı aynı olmazken çalışılan yıla göre de maaş oranı artıyor. Temmuz ayında memurlara yapılan yüzde 42,69 zam ile birlikte doktor maaşları da arttı.

Doktor Maaşları 2022 

Temmuz 2022 itibariyle işe yeni başlamış bir doktorun maaşı yaklaşık 13 bin 155 TL olurken, uzman doktorların (1/4) maaşları ise 13 bin 312 TL ile 15 bin 288 TL arasında değişiyor. Profesör doktorların maaşı ise en az 12 bin 250 TL olurken ortalama maaşları ise 24 bin 120 TL’ye çıktı.

Aile Hekimi Maaşı 

Hastayı muayene ederek gerekli teşhis ve kontrolleri yapıp tedavi eden aile hekimleri pratisyen doktorlardır. Hastalıkları teşhis edip, ön tanı koyarak ve gerektiği takdirde hastayı uzman doktora yönlendirmekle sorumlu olan aile hekimlerinin maaşı en düşük 10.410 TL’dir. Aile hekimlerinin maaşları kıdemleri ve mesailerine göre 17.070 TL’ye kadar çıkmaktadır. En yüksek aile hekimi maaşı ise 25.170 TL’dir.

Uzman Doktor Maaşı 

Kendi alanlarına göre hastayı muayene ve tedavi eden doktorlardır. Polikliniklerde hizmet veren uzman doktorların maaşları uzmanlık alanlarına ve kıdeme göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama bir uzman doktor maaşı 18 bin TL’dir.

Asistan Doktor Maaşı 

Devlet hastanesinde çalışan asistan doktor maaşları ortalama 10 bin TL’dir. Bunun dışında asistan doktorlar kaldıkları nöbet üzerinden de ücret almaktadır. Nöbet başına 300 TL almaktadırlar.

 

Web Banner
Web Banner