Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamaları Yunanistan’da son dakika! İşte o açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamaları Yunanistan’da son dakika! İşte o açıklamalar


İngiltere’den ABD’ye, Arap ülkelerinden Rusya’ya neredeyse her hafta hakkında bir analiz yayımlanan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bugün Ankara’da yaptığı açıklamalar, anında Yunanistan’da son dakika oldu.

2023’ün ilk aylarında her ikisi de seçim atmosferine giren Türkiye ve Yunanistan, geride kalan yedi ayı sükunetle geçirdi. Ege Denizi’nin güneyinde 2020’de patlak veren krizden bu yana en uzun soluklu bahar havasını yaşayan Ankara ve Atina, birbirlerinin adımlarını izliyor.

Büyükelçiler konferansında kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye olmadan küresel bir güç olamayacağının altını çizdi, Doğu Akdeniz’deki mevcut tabloyu ise şu sözlerle özetledi:

“Komşumuz Yunanistan’la ihtilaflı meselelere çözüm bulma konusunda mevcut pozitif atmosferin büyük bir fırsat sunduğuna inanıyoruz. Biz bu konuda samimiyiz. Yunan tarafının da aynı samimiyeti göstereceğini ümit ediyoruz… Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarımızı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz.”

Kathimerini gazetesi, ‘Hakan Fidan: Türk-Yunan anlaşmazlığının çözümü için büyük fırsat’ başlıklı haberinde, Türk Dışişleri Bakanı’nın sözlerini Skai televizyonu ve gazetenin İstanbul muhabiri Manolis Kostidis aracılığıyla aktardı.

‘KIBRIS’A ATIFTA BULUNDU’

Yunan devlet televizyonu ERT de Kathimerini’yle aynı başlığı kullandı, Ankara’daki 14. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Fidan’ın pozitif atmosfer vurgusunun yanı sıra Kıbrıs sorununa atıfta bulunduğunu yazdı. Bakan Hakan Fidan’ın Avrupa Birliği’ni eleştirdiğini izleyicilerine aktaran ERT, “Bütün Balkan ülkelerinin, Moldova’nın ve hatta Ukrayna’nın, AB ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür” cümlesine yer verdi.

‘Hakan Fidan: Yunanistan’la samimi diyalog istiyoruz’ diyen Mega televizyonu, Türkiye’nin Yunanistan’la sorunlarını samimi bir diyalogla çözme arzusunun Dışişleri Bakanı tarafından dile getirildiğini aktardı. Mevcut iklimin devam etmesine Ankara’nın destek vereceğini ve aynı adımı Atina’dan da beklediğini belirten Mega, Türkiye’nin Kıbrıs’ta tek bir çözümü desteklediğinin Fidan tarafından ifade edildiğini yazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD gizledi, Yunanistan yayınladı! Uçak gemisinin üstündeHaberi Görüntüle

Popüler internet sitesi iefimerida.gr, Türk Dışişleri Bakanı’nın Atina ile ilişkilerde halihazırda devam eden iyi havayı öne çıkardığını vurguladı, Kıbrıs politikasında bir değişiklik işareti vermediğini bildirdi.

Bir diğer yayın organı Proto Thema, ‘Fidan: Böyle devam edelim’ başlığını seçti, spotta “Yunanistan’dan Ege’de gösterdiğimiz samimiyetin aynısını bekliyoruz” cümlesini kullandı. Proto Thema, Hakan Fidan’dan komşu dışişleri bakanı diye söz etti.

Capital.gr, Ankara’dan yapılan açıklamaları ‘Fidan: Yunanistan’la ilişkilerimizde pozitif bir atmosfer var’ başlığıyla sundu.

Provokatif haberleriyle öne çıkan newsbomb.gr ise, ‘Hakan Fidan: Yunanistan’la olumlu havayı sürdürmeye çalışacağız’ başlığını tercih etti.

Sansürsüz harita yayınlandı, Yunanistan'da kıyamet koptu!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSansürsüz harita yayınlandı, Yunanistan’da kıyamet koptu!Haberi Görüntüle

El Alameyn'den Türkiye'ye mesaj! Yunan medyasında ilk haber

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREl Alameyn’den Türkiye’ye mesaj! Yunan medyasında ilk haberHaberi Görüntüle

Hava kuvvetlerini karşılaştıran Yunanistan hayal gördü! 'Türkiye yaklaşamayacak'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHava kuvvetlerini karşılaştıran Yunanistan hayal gördü! ‘Türkiye yaklaşamayacak’Haberi Görüntüle