Deprem sonrası kuzeydeki ilçelere talep arttı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Deprem sonrası kuzeydeki ilçelere talep arttı

İstanbul’da yaşanan depremler sonrası vatandaşlar, zemini güvenli bulunan kuzey ilçelere yöneldi.


İstanbul’da Silivri ve Büyükçekmece açıklarında meydana gelen depremler, şehirde büyük tedirginlik yaratırken konut tercihlerinde de değişime yol açtı. Deprem sonrası vatandaşlar, jeoloji mühendislerinin daha güvenli olarak nitelendirdiği kuzey ilçelere yönelmeye başladı. Sektör temsilcileri, İstanbul’un kuzey bölgelerine artan talebin konut fiyatlarına da yansıyacağını belirtiyor. 23 Nisan’da Marmara Bölgesi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, özellikle eski binaların riskini yeniden gündeme taşıdı.

600 bine yakın riskli yapı dönüşüm bekliyor

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da 2000 yılı öncesinde inşa edilen yaklaşık 600 bin yapının riskli durumda olduğunu ifade etti. Bu yapıların dönüşüm beklediğini vurgulayan Özelmacıklı, vatandaşların hem kendi güvenlikleri hem de aileleri için daha sağlam yapılara geçiş yapma isteğinde olduklarını belirtti. Deprem sonrası konut fiyatlarının talep ve maliyet artışları nedeniyle yükselmesinin beklendiğini söyleyen Özelmacıklı, bakanlığın fiyat artışlarına yönelik sıkı denetim uyguladığını ve şu ana kadar 60’a yakın ilan sahibine cezai işlem uygulandığını aktardı.

Deprem sonrası kuzeydeki ilçelere talep arttı

Özelmacıklı, İstanbul’da özellikle Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece ve Anadolu Yakası’nda Kadıköy ile Kartal arasında kalan bölgelerde eski yapı stokunun yoğun olduğunu ifade etti. Buna karşın, kuzey ilçelerde daha yeni ve güvenilir yapılar bulunduğunu, bu yüzden vatandaşların tercihlerinin kuzeye kaydığını belirtti. Kuzeydeki ilçelere yönelen talebin önümüzdeki dönemde fiyatlara da yansıması bekleniyor.

Konut fiyatlarında artış uyarısı

Özelmacıklı, inşaat maliyetlerinin artmasının ve yoğun talebin konut fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebileceğini vurguladı. İstanbul’da yeni yapılarda metrekare satış fiyatlarının 45-50 bin TL seviyelerine çıktığını, eski yapılarda ise 25-30 bin TL seviyelerine düştüğünü belirten Özelmacıklı, güvenli yapılarda oturmak isteyen vatandaşların daha yüksek maliyetleri göze alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yeni dairelerde kiralık metrekare fiyatlarının 300 TL, eski yapılarda ise 200 TL seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri