Danimarka’daki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara tepki yağdı: Lanetli ve aşağılık eylemler « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Danimarka’daki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara tepki yağdı: Lanetli ve aşağılık eylemler


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz” denildi.

Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummalarının ve bu provokasyonlara koruma sağlamalarının, olayların neden olacağı sonuçların vahametini göremediklerini gösterdiği belirtilen açıklamada, “Bu tarz saldırılar, sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar vermektedir. Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır” ifadelerine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBM’den kutsal kitaplara yönelik saldırılarla ilgili flaş kararHaberi Görüntüle

‘BU NEFRET EYLEMLERİNDEN DANİMARKA MAKAMLARI SORUMLUDUR’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırılara tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Danimarka’da biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırılar lanetli ve aşağılık eylemlerdir. Bu nefret eylemlerinden Danimarka makamları sorumludur. Danimarka makamları, insanlık düşmanı eylemlere göz yummaktadır” ifadelerine yer verdi.

‘GEREKLİ ADLİ İŞLEMLERİ BİR AN ÖNCE BAŞLATMALIDIR’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik devam eden alçak saldırıları şiddetle kınıyorum. Özgürlük kılıfına sığınılarak göz yumulan ve demokrasiyi öne sürerek seyirci kalınan bu saldırılar, sadece İslam aleminin değil tüm insanlığın barışını ve huzurunu da hedef almaktadır. Danimarka makamları bu nefret suçlarına alan açmaktan vazgeçmeli, inancımıza saldıranlar hakkında gerekli adli işlemleri bir an önce başlatmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Tunç, Birleşmiş Milletler’in aldığı kararı değerli bulduklarını belirterek, “Bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dini sembollere, kutsal kitaplara, ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendiren karar tasarısı oy birliğiyle kabul edilmesini de değerli buluyoruz. İslam ülkelerinin de bu saldırılara karşı gereken adımları bir an önce atarak birlikte hareket etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.