Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye olarak iddialı hedeflerimiz var « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye olarak iddialı hedeflerimiz var


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye olarak iddialı hedeflerimiz var. Yüzyıllık birikimi kazanımları koruyarak bunların zemininde ikinci bir yüzyıla giriyoruz biz buna Türkiye yüzyılı diyoruz. 86 milyon bütün milletimizin yüzyılıdır. Her biriminizin katkı ile şekillenecek bir yüzyıldır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHangi ilçeler il olacak? İşte potansiyeli yüksek 67 ilçe!Haberi Görüntüle

Bu yüzyılın en önemli unsurlarından biri güçlü bir ekonomik yapı, teknolojik yapı inşa etmemizdir. Çok üretmek elbette önemli, ama katma değeri yüksek üretim yapısı oluşturmak bilgi ve teknoloji tabanlı ekonomi inşa etmek çok daha kıymetli.

Nitelikli insan kaynağınız olduğu zaman katma değeri yüksek bir ekonomiyi inşa ediyorsunuz. Kritik teknolojiler ile nitelikli insan gücümüzün bizim Türkiye yüzyılında uluslararası alanda çok daya yükseğe çıkaracağına inanıyorum.

En önemli kısıtımız cari açık meselesidir. Kritik alanlarda enerji başta olmak üzere dışa bağımlılığımızı azaltmamız yerli ve milli üretimi artırmamız gerekiyor.

Avrupa’dan Çin’e kadar bölgedeki ilk ve tek özel sektör Pil hücresi üretim tesisinin açılışını yapmaktan onur duyuyorum. Türkiye olarak iddialı hedeflerimiz var, sıradan ülke değiliz. Gelecekte de böyle olmayacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını geride bırakmış durumdayız. 86 milyon bütün milletin yüzyılıdır. Herkesin katılımıyla şekillenecek bir yüzyıldır. Bu yüzyılın en önemli unsurlarından biri güçlü ekonomik yapı inşa etmemizdir. Çok üretmek önemli ama katma değeri yüksek üretim yapısı oluşturmak çok daha kıymetli. Bazı hesaplar yaparlar, kilogram başına ihracat değeri gibi. Bu anlamda kritik teknolojilerle bizleri Türkiye yüzyılında uluslararası alanda üst seviyelere çıkaracağına yürekten inanıyorum.

En önemli kısıtımız cari açık dediğimiz meseledir. Bunu çözmenin yolu dışa bağımlılığı azaltmak yerli ve milli üretimi artırmak gerekiyor. Bu kısıtı ortadan kaldırmak için mutlaka ve mutlaka daha önce ithal ettiğimiz ürünleri içeride üretmemiz, diğer yandan da bu üretimi ihraç etmemiz gerekiyor. OVP’nin en temel hedeflerinden biri bu olacaktır.”