Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memurlara müjde! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memurlara müjde!

Memurlara yapılan enflasyon zammına ek zam yapıldığı belirten Erdoğan, “Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını %30,5’a çıkartarak onlara ilave destek sağlamış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.


Yeni yılın ilk Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren kritik toplantının ardından Erdoğan, millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.

MEMURA EK ZAM ORANINI AÇIKLADI

Memurlara yapılan enflasyon zammının ardından bir de ek zam yapıldı. Kararı açıklayan Erdoğan, “Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.” diye konuştu.