Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay’ın yıpratılmaması gerekiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay’ın yıpratılmaması gerekiyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu’na videomesaj gönderdi. Genel kurulun başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erdoğan, Türk Kızılay’ın 1868 yılından beri Türkiye, bölge ve dünyadaki tüm insanların imdadına koştuğunu anlattı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu’nun başarılı geçmesini, kurumumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1868’den beri ülkemizdeki ve dünyadaki tüm insanların imdadına koşan Kızılay mensuplarına şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

TÜM MAZLUMLARA UMUT AŞILIYOR

İnsanlığa hizmet yolunda vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyor, her birini şükranla yad ediyorum. Türk Kızılayı ülkemizin iftihar vesilesi olarak 155 yıldır dünyanın dört bir tarafında insani yardım çalışmaları yürütüyor. Devlet-millet kaynaşmasının vücut bulmuş hali Kızılay’ın simgesi kırmızı hilal dara düşen tüm mazlumlara umut aşılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRVilnius öncesi kritik analiz! NATO’nun Rusya’ya karşı güvencesi TürkiyeHaberi Görüntüle

DEPREMZEDELER EN YAKIN ŞAHİDİ

Kurumumuz başarılı faaliyetleri, bir buçuk asrı aşan köklü birikimi ve tecrübesiyle çok önemli bir boşluğu dolduruyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Kızılayımız ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldı. Fedakarlık timsali personelimiz bir cana daha ulaşmak için olağanüstü çaba harcadı. Depremzedelerimiz bu gayretlerin en yakın şahididir. Kızılay’a sahip çıkmak 85 milyon olarak hepimizin görevidir.

SİYASİ ÇIKAR HESABIYLA KIZILAY’IN YIPRATILMAMASI GEREKİR

Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay’ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir. Her kademedeki Kızılay personelimize ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığım Türk Kızılay Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hayırlı hizmetlerinizde her zaman sizlerin yanında olacağımızı tekrar belirtiyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKritik zirve öncesi Türkiye dünyada ilk haber: Bu fırsatı kaçırmayacağım!Haberi Görüntüle

Emekliye yüzde 25 zamda 'kök maaş' detayı: En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREmekliye yüzde 25 zamda ‘kök maaş’ detayı: En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?Haberi Görüntüle