Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçi ve üreticilere destek müjdesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçi ve üreticilere destek müjdesi

Bu haber 07 Ocak 2023 - 13:57 'de eklendi ve 169 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşma yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Toprağımıza sahip çıkmanın, onu işleyen çiftlerimize destek olmanın gayreti içindeyiz. Toprak asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruyor. Biz de toprağımıza ve çiftçimize sahip çıkmanın öneminin farkındayız. Çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir.

Türkiye olarak yürüttüğümüz tahıl sevkiyatını başlatarak çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk.

Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle tahıl sevkıyatının sekteye uğraması dünya çapında açlık tehlikesini ortaya çıkarmıştır. Tahıl sevkiyatını başlatarak insanlığın büyük bir krizden döndürdük. Elbette bu durum kendi tarım kapasitemizi de gösterdi.

Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile onu üreten, satan, finansmanı sağlayan kurumları birlikte değerlendiriyoruz. Ayrı tutmuyoruz. Politikalarımızı ve uygulamalarımızı bu büyük ekosisteminin tamamını gözeterek oluşturuyoruz.

Tarım sektörüne bugüne kadar verdiğimiz destek ev emeğin boşa gitmediğini görüyoruz. Her alanda sürekli hedef büyütüyoruz.

PEŞ PEŞE MÜJDELER

Devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyor, her imkanı kullanıyoruz. Vereceğimiz müjdeler çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Kişibaşı 250 bin TL’ye kadar yıllık faiz 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. Çiftçiler hasat dönemine kadar her türlü harcama için kullanabilecek.

Tarımsal KOBİ kredisi; Üst limiti 15 milyon TL, devlet tarafından ödenden kısmı dışında kalan oranın yıllık faiz oranı yüzde 4.75. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir.

Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan kredi alanlara Ziraat Bankası uygun kredi verecek. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır.

Ziraat Bankası’nın tarım kredilerindeki takip oranlarının yüzde 1’in altında olması ödemelerini hassasiyetler yaptıklarını gösteriyor.

Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla 5 temel esas üzerinde Türkiye’mizi büyüteceğiz. Çiftçilerimizden alacağımız destek hayati öneme sahiptir.

Sizlerden ve tüm milletimden ricam geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin eksikliklerini nasıl tamamlamışsak ‘Türkiye Yüzyılı’ inşaasını da aynı inanç ve azimle başlatalım istiyoruz.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN