Bunları Bilmeden Okul Yöneticisi Olunmaz! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bunları Bilmeden Okul Yöneticisi Olunmaz!

İlk defa yönetici atamaları ile ilgili sürecin içerisine girmiş bulunmaktayız. Sürecin içerisinde öğretmenlerin EKYS, Ek1 puanı ve sözlü sınav puanı ile atamaya esas puanları belli olacak.


Konuyla ilgili olarak bakanlık il ve ilçelerde sözlü sınavların tamamlanmasıyla beraber atamaya esas puanların yayınlanması için il milli eğitim müdürlüklerine gerekli talimatı verdi.

Öğretmenlerin ilk defa müdür ve müdür yardımcısı olması durumunda ise yerine getirmeleri gereken çok sayıda görev bulunmaktadır. Okulun tüm mali, idari ve eğitim işlerinin yanında okul binasının fiziki ihtiyaçları okul yöneticileri tarafından yapılacak çalışmalarla giderilir.

Okul idarecilerinin hakim olmaları gereken sistemler
* MEBBİS
* E-okul
* KBS
* TEFBİS
* TKYS
* EBYS

 

Bunun yanında okul yöneticileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan mevzuatlara da son derece hakim olmak zorundadırlar. Öğretmenlerin idari tatillerde, yarıyıl tatilinde, ara tatillerde ve yaz tatilinde izinli oldukları unutulmamalıdır. Okul yöneticilerinin ise sadece 20 ve 30 günlük sürelerle yıllık izinleri bulunmaktadır. Bunun yanında il milli eğitim ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından sürekli olarak kendilerine verilecek olan talimatlarla ayrıca meşgul olacakları da bilinmesi gereken diğer bir durumdur.

Müfettişler Yöneticileri Denetler

Maarif müfettişleri öğretmenleri okul yöneticileri üzerinden denetlerler. Yani denetimler genellikle okul yöneticilerine yönelik yapılır. Ayrıca velilerle, öğrencilerle ilgili yaşanan sorunlar da okul yöneticilerinin birinci elden ilgilenmeleri gereken sorunlardır. Öğretmenler sadece sorumlu oldukları sınıflarla ilgilenmek durumundayken okul yöneticileri tüm öğrencilerle ilgilidir.

Okul Yöneticileri Kaç Saat Ek Ders Ücreti Alır

Bunun yanında İYEP, DYK, Destek Eğitim, Egzersiz gibi faaliyetlerle öğretmenler yıl içerisinde okul yöneticilerinden fazla ek ders ücreti alabilmektedir. Standart okul müdürleri haftada 25 saat, müdür yardımcıları ise nöbet ile beraber 19+3=22 saat ek ders ücreti alır.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri