Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Kütüphanesinin Mihenk Taşı Anneler… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Kütüphanesinin Mihenk Taşı Anneler…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Kütüphanesi’nde haftanın 3 günü 7 veli gönüllülük esasına dayalı çalışma yürütüyor.


Kitap okuma alışkanlığı çocuğun boş zamanlarını verimli değerlendirmesi, okuduğunu anlaması, analitik düşünmesi ve hayal gücünün zenginleşmesi açısından oldukça önemlidir.Çocukların sosyal medya ve dijital oyunlarla kuşatılmış bir çağda büyüdüğü düşünüldüğünde, kitap okuma alışkanlığı kazanmış çocuklarının olması ebeveynlerin en çok istediği şeylerden biridir.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu bünyesinde okul idaresinin isteği doğrultusunda, veli desteği ile Ailelerdeki okuma alışkanlığı kültürünün gelişmesini de  katkı sunmak amacıyla okul kütüphanesi oluşturuldu.

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Hüseyin Yaman Kütüphanesi’nde erişime açık, kütüphane envanterine kayıtlı 9000 kitap bulunmakla beraber, kütüphanede haftanın 3 günü 7 veli gönüllülük esasına dayalı  çalışma yürütmekte ve çocukların kütüphaneyi aktif kullanmasını sağlamakta.

Velilerin özverisi, çabası ve düzenli yürüttükleri çalışma okul ve öğrenciler adına çok kıymetli…

Gerek kütüphanenin amacına aktif bir şekilde hizmet ediyor olması, gerekse çocukların düzenli ve istikrarlı bir şekilde okuma alışkanlığını kazanmasına destek veriyor olması diğer veliler ile öğretmenler ve okul idaresi tarafından taktir edilimekte.

Velilerin büyük bir özveriyle haftanın 3 günü düzenli bir şekilde yürüttüğü bu çalışma okul-veli işbirliği ve dayanışması açısından eğitimde iyi bir örnek olup bu minvalde olacak çalışmalara öncü olma niteliği taşımakta.

Okul Müdürü Cevat AĞIRBAŞ ,görüşlere ek olarak son zamanlarda velilerin sürekli olumsuz davranışlar ile gündeme geldiğini ancak kütüphanemizde gönüllü olarak bizlere destek veren annelerimizi gördükçe  çok mutlu olduğunu bu yolla velilerimizi okulun içine kattıklarını ve  okulumuza değer katan bu velilerimize  tek tek teşekkürlerini ve saygılarını sunduklarını belirterek ve bu tarz örnek çalışmaların devamının gelmesi konusunda çocuklarımız için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx