Belediye yeni zabıta memurları alıyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Belediye yeni zabıta memurları alıyor!


Devlet memuru olmak için emek emek çalışan vatandaşlar devlet kurumu alımlarını da yakından takip ediyor. Asgari ücretle yaşamak imkansız bir hale gelirken devlet güvencesi altına girmek isteyen vatandaşlar zabıta alımları için araştırmalarını hızlandırdı. Belediye bünyesinde yapılacak olan zabıta memur alımları için en düşük maaş 10.920 TL olarak belirlenirken istenen şartlarda tek tek açıklandı. İşte belediye zabıta alımları için merak edilen tüm detaylar…

ZABITA MEMUR ALIMLARI BAŞLADI

Kadrodan kadroya ya da rütbeden rütbeye göre değişiklik gösteren zabıta memur alımları için en düşük maaş 10.920 TL olurken en yüksek maaş ise 14.300 olarak belirlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında 19 zabıta memuru alımı için başvuruların başladığı belirtildi. 13 Mart 2023 tarihi itibarıyla başlayan zabıta alımları Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvuruda bulunacak olan kişiler Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Ve Eğitim Daire Başkanlığına giderek şahsen başvuru yapabilmektedir.

 

ZABITA MEMUR ALIMLARI İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan zabıta alımları kapsamında kişilerden istenen özel şartlar belli oldu. Zabıta alımları için istenen şartlar şu şekildedir:

  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan 40 ve 48. Maddedeki A fıkrasındaki şartları sağlıyor olmak.
  • Askerlik görevinin tamamlanmış olması ya da herhangi bir ilişiği bulunmamak.
  • Erkek adayların en az 1.67 santimetreden kadın adayların ise 1.60 santimetreden uzun olması gerekmektedir.
  • Başvuru tarihinden itibaren 30 yaşını aşmamış olmak

 

Belirlenen şartları sağlayan adaylar zabıta memuru olmak için başvuruda bulunabilir. Alımlar Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bizzat gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 19 adet zabıta memuru alımı yapılacak.