Batı Şeria’da kanlı baskın « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Batı Şeria’da kanlı baskın


Nablus’ta birkaç mahalleye ve Ramallah’ın kuzeyindeki bir kasabaya düzenlenen baskınların hedefinin “Lion’s Den” (Aslan İni) adlı bir grup Filistinli silahlı adam olduğu ifade edildi. Ordu, geçtiğimiz günlerde bir İsrail askerinin vurularak öldürülmesi ve birkaç saldırı girişiminden grubun sorumlu olduğunu söylerken, İsrail’in geçici başbakanı Yair Lapid, Lion’s Den grubunun lideri Wadie Houh’un İsrail askerleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğünü doğruladı. Baskınlarda ayrıca bir bomba laboratuvarının imha edildiği bildirildi. Filistin Devlet Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, İsrail’in Nablus’taki askeri operasyonları “savaş suçu” olarak nitelendirildi. 

Söz konusu baskınların bu yıl Batı Şeria’da gerçekleşen en kanlı olaylardan biri olduğu belirtilirken, İsrail güçleri ve Filistinli siviller arasında çatışma çıktığı da belirtildi. 

Öte yandan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler baskınları protesto etmek için genel greve gitti, gösteriler düzenledi. Nablus, Ramallah, Gazze ve diğer Filistin kentlerinde dükkanlar gün boyunca kapalı kaldı.