Bartın’da maden faciası! Bakan Dönmez patlamanın sebebini açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bartın’da maden faciası! Bakan Dönmez patlamanın sebebini açıkladı


Bakan Dönmez, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” dedi.

Bakan Soylu, “İçeriden çıkarılan hastaneye intikal eden toplam sayı 21, 7 kişi yolda. Bu 21 kardeşimizin 14’ü hayatını kaybetmiş durumda. Bu bilgileri çeşitli zaman dilimlerinde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Bartın’da maden faciası! Çok sayıda ölü ve yaralı var…Haberi Görüntüle

 “ŞU AN ACİL BİR KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTADIR”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, maden kazası sonrası olası ihtiyaç için Bartın Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine kan ürünleri ve plazma sevkleri yapıldığını, şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Maden kazası sonrası olası ihtiyaç için Bartın Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine ilave kan trünleri ve olası yanık vakaları için plazma sevkleri gerçekleştirilmiştir. Şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.